Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Ministerul Public. Întâlnire regională ref. combaterea criminalității
25.05.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 25 mai 2017, Ministerul Public a anunțat că, în zilele de 22 şi 23 mai 2017, s-a desfăşurat la Iași întâlnirea regională cu tema „Combaterea infracţionalităţii în domeniile prioritare ale Ministerului Public: corupţie, conflictul de interese, evaziunea fiscală, contrabanda şi spălarea banilor”, la care au participat reprezentați ai mai multor parteneri instituționali, precum Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilitate, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit unui comunicat al MP.

Totodată, la întrunire au fost prezenți procurorii șefi ai structurilor specializate ale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel şi prim-procurorii parchetelor de pe lângă tribunalele din raza de competenţă a curţilor de apel Iaşi, Constanţa, Galaţi, Bacău, Suceava, Târgu Mureş, precum şi procurorii care au instrumentat speţele selectate pentru a fi prezentate.

Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a prezentat domeniile prioritare ale Ministerului Public și a subliniat necesitatea cooperării interinstituţionale, precum şi importanţa dispunerii măsurilor asigurătorii în scopul recuperării prejudiciilor şi confiscării produselor infracţiunilor.

În perioada desfășurării întrunirii s-a realizat un schimb de bune practici, fiind prezentate speţe complexe având ca obiect infracţiuni de corupţie, conflictul de interese, evaziunea fiscală, contrabandă şi spălarea banilor, instrumentate de unităţile de parchet din raza de competenţă a curţilor de apel Iaşi, Constanţa, Galaţi, Bacău, Suceava, Târgu Mureş.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti