Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Flux informații

Precizările Autorității Naționale pentru Cetățenie ref. asistența acordată de avocați la depunerea cererilor privind dobândirea / redobândirea cetățeniei române

26 mai 2017 | JURIDICE.ro

Vineri, 26 mai 2017, Autoritatea Națională pentru Cetățenie a făcut o serie de precizări ca urmare a articolului Autoritatea Națională pentru Cetățenie nu mai permite avocaților să-și asiste clienții la depunerea cererilor de redobândire a cetățeniei române fără o programare online prealabilă, publicat pe JURIDICE.ro la data de 25 mai 2017, potrivit unui comunicat al ANC.

Redăm mai jos textul integral:

„Având în vedere articolul apărut pe site-ul juridice.ro în data de 25.05.2017 Autoritatea Națională pentru Cetățenie face următoarele precizări:

În conformitate cu prevederile art. 13 alin.(1) din Legea nr.21/1991, republicată,  „cererea de acordare sau, după caz, de redobândire a cetăţeniei române se formulează în limba română, se adresează Comisiei pentru cetăţenie şi se depune personal sau, în cazuri temeinic justificate, prin mandatar cu procură specială şi autentică la sediul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, fiind însoţită de acte care dovedesc îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezenta lege.”

Începând cu data de 22.05.2017, în vederea desfășurării în condiții optime a activității și pentru evitarea aglomerației, la sediul ANC din București, înregistrarea cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Legea nr. 21/1991, se efectuează exclusiv în baza programării prealabile online a solicitanților pe site-ul instituției.

Art. 3 alin.(1) lit.6 din Legea avocaturii nr.53/1995 prevede că „ activitatea avocatului se realizează prin: asistenţă şi reprezentare juridică în faţa instanţelor judecătoreşti, a organelor de urmărire penală, a autorităţilor cu atribuţii jurisdicţionale, a notarilor publici şi a executorilor judecătoreşti, a organelor administraţiei publice şi a instituţiilor, precum şi a altor persoane juridice, în condiţiile legii.

Față de cele precizate anterior, subliniem faptul  că programarea online în vederea depunerii cererilor de cetățenie vine în sprijinul solicitanților prin asigurarea unui management de calitate fluxului de persoane care se adresează ANC, fără să aducă în vreun fel atingere dreptului oricărui solicitant de a fi asistat de avocat la momentul depunerii cererii de cetățenie.

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

De altfel, ulterior implementării programării online, până la data prezentului anunț, un număr de 12 solicitanți au fost asistați de avocați la depunerea cererilor de cetățenie, activitatea acestora nefiind în vreun fel limitată.

Mai mult decât atât, reamintim faptul că avocații beneficiază de program de lucru cu publicul dedicat exclusiv acestora în zilele de marți și vineri, între orele 0830-1200 și 1230-1630 dar și împreună cu ceilalți solicitanți în ziua de joi, între orele 0830 –1200 și 1230-1830.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie își exprimă așadar preocuparea permanentă  și deplina disponibilitate pentru facilitarea desfășurării activității avocaților care asistă sau reprezintă interesele persoanelor care se adresează instituției noastre.”

Citeşte mai mult despre ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership