Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ministerul Justiției solicită corectarea grilei de salarizare pentru personalul auxiliar și conex
26.05.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul muncii
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 26 mai 2017, Ministerul Justiției și-a reafirmat sprijinul pentru proprii angajați, în special pentru felul în care urmează să fie remunerat personalul auxiliar și conex din cadrul instanțelor de judecată și al parchetelor de pe lângă acestea, al direcțiilor de specialitate și aparatului central al instituției, potrivit unui comunicat al MJ.

În acest sens, MJ a transmis Ministerului pentru Relația cu Parlamentul și Ministerului Muncii și Justiției Sociale propuneri referitoare la proiectul legii salarizării unitare supus dezbaterii în Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Pe fondul nemulțumirilor mai multor categorii de salariați, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a luat act de nemulțumirile exprimate de grefieri, dar și de specialiștii în Tehnologia Informației din domeniul Justiției care sunt îngrijorați de o scădere a salariilor cu până la 50% de la începutul anului 2018, și a solicitat, în scris, tuturor preşedinţilor curţilor de apel nivelul de salarizare şi baza legală pentru stabilirea salariilor în vederea asigurării unei remuneraţii egale la nivel de ţară.

Sindicatele reprezentative ale personalului auxiliar de specialitate au transmis nemulțumiri către ministrul Justiției având în vedere și faptul că, dacă la nivelul anului 2000 salariul unui grefier putea reprezenta chiar 80% din salariul unui magistrat, la momentul actual acesta reprezintă aproximativ 25-30%.

Salarizarea informaticienilor din justiție reprezintă o preocupare constantă a MJ, în contextul în care informatizarea justiției a reprezentat un punct esențial pentru reformarea și modernizarea sistemului judiciar și pentru celerizarea și asigurarea calității actului de justiție, activitățile curente ale specialiștilor IT din Justiție presupunând gestionarea unei infrastructuri complexe, furnizând servicii atât personalului din justiție cât și publicului larg.

În acest context, se propune corectarea grilei, astfel încât salariul de bază al grefierului cu studii superioare cu gradul I și vechime maximă să fie plasat la nivelul grefierului șef serviciu, adică un coeficient de 3,79, urmând ca în jos să fie corectate corespunzător celelalte salarii și ceilalți coeficienți, ministrul Justiției exprimându-și disponibilitatea de a fi prezent la lucrările şi dezbaterile Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor pentru a fi în măsură să susţină propunerile de îmbunătăţire şi corectare a proiectului, astfel încât să se evite contestaţiile şi interpretările ulterioare.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti