Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Ministerul Justiției solicită corectarea grilei de salarizare pentru personalul auxiliar și conex
26.05.2017 | JURIDICE.ro

Vineri, 26 mai 2017, Ministerul Justiției și-a reafirmat sprijinul pentru proprii angajați, în special pentru felul în care urmează să fie remunerat personalul auxiliar și conex din cadrul instanțelor de judecată și al parchetelor de pe lângă acestea, al direcțiilor de specialitate și aparatului central al instituției, potrivit unui comunicat al MJ.

În acest sens, MJ a transmis Ministerului pentru Relația cu Parlamentul și Ministerului Muncii și Justiției Sociale propuneri referitoare la proiectul legii salarizării unitare supus dezbaterii în Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Pe fondul nemulțumirilor mai multor categorii de salariați, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a luat act de nemulțumirile exprimate de grefieri, dar și de specialiștii în Tehnologia Informației din domeniul Justiției care sunt îngrijorați de o scădere a salariilor cu până la 50% de la începutul anului 2018, și a solicitat, în scris, tuturor preşedinţilor curţilor de apel nivelul de salarizare şi baza legală pentru stabilirea salariilor în vederea asigurării unei remuneraţii egale la nivel de ţară.

Sindicatele reprezentative ale personalului auxiliar de specialitate au transmis nemulțumiri către ministrul Justiției având în vedere și faptul că, dacă la nivelul anului 2000 salariul unui grefier putea reprezenta chiar 80% din salariul unui magistrat, la momentul actual acesta reprezintă aproximativ 25-30%.

Salarizarea informaticienilor din justiție reprezintă o preocupare constantă a MJ, în contextul în care informatizarea justiției a reprezentat un punct esențial pentru reformarea și modernizarea sistemului judiciar și pentru celerizarea și asigurarea calității actului de justiție, activitățile curente ale specialiștilor IT din Justiție presupunând gestionarea unei infrastructuri complexe, furnizând servicii atât personalului din justiție cât și publicului larg.

În acest context, se propune corectarea grilei, astfel încât salariul de bază al grefierului cu studii superioare cu gradul I și vechime maximă să fie plasat la nivelul grefierului șef serviciu, adică un coeficient de 3,79, urmând ca în jos să fie corectate corespunzător celelalte salarii și ceilalți coeficienți, ministrul Justiției exprimându-și disponibilitatea de a fi prezent la lucrările şi dezbaterile Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor pentru a fi în măsură să susţină propunerile de îmbunătăţire şi corectare a proiectului, astfel încât să se evite contestaţiile şi interpretările ulterioare.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.