Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarTop LegalUniversitaria
TOP LEGAL
CorporatePlatinum members
Print Friendly, PDF & Email

Andrei Săvescu: Se întâmplă ca părțile sociale să fie deținute pe calupuri de mai multe societăți comerciale
01.06.2017 | Andreea LUPU

Av. dr. Andrei Săvescu, Managing Partner SĂVESCU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Utilizarea, ascunderea și vânzarea părților socialeediția 137, organizată de Societatea de Științe Juridice, la ascunderea părților sociale.

Andrei Săvescu: „Se întâmplă ca părțile sociale să fie deținute pe calupuri de mai multe societăți comerciale, adică, eu știu, un SRL are 10 părți sociale și fiecare parte socială este deținută, în general 8 dintre ele sunt deținute de persoane juridice care sunt niște castroane, ca să nu le spun bidoane, castronul este ceva mai deschis decât bidonul, iar atunci părțile sociale se transferă foarte ușor, pentru că în realitate se schimbă proprietarul, ca să spun așa colocvial, din spatele firmei care deține partea socială respectivă. Sigur că acest mecanism este ceva mai costisitor, iar Directiva care cere beneficiarul real se oprește la persoane juridice deținute pe acțiuni unde nu avem practic un beneficiar real, acea persoană juridică, iar după cum bine știm societățile pe acțiuni așa sunt concepute, tocmai ca să nu se poată identifica beneficiarul real.”

Andreea Lupu


Aflaţi mai mult despre , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.