« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Luminița Tuleașcă: Pot ridica problema unei eventuale erori sau dol sau a unei neconformități a bunurilor vândute
31.05.2017 | Andreea LUPU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Conf. univ. dr. av. Luminița Tuleașcă, Managing Partner TULEAȘCĂ LAWYERS, s-a referit, în cadrul dezbaterii Utilizarea, ascunderea și vânzarea părților socialeediția 137, organizată de Societatea de Științe Juridice, la nulitatea actului juridic prin care se realizează transmiterea părților sociale.

Luminița Tuleașcă„Referitor la partea de transmitere a drepturilor sociale, cum vrem să o numim, cesiune sau vânzare, eventual prin executare silită, cred că s-ar putea pune o problemă interesantă, anume aceea a nulității transmisiunii părților sociale, mai bine spus, a nulității actului juridic prin care se realizează transmiterea părților sociale. Desigur, discutăm de situația în care părțile sociale se transmit către terțe persoane, pentru că doar în acel moment avem obligativitatea obținerii unei hotărâri a asociaților prin care să se aprobe această transmitere, deci numai terțele persoane pot ridica problema unei eventuale erori sau dol sau a unei neconformități a bunurilor vândute. Problema nulității se pune în practică atunci când ulterior încheierii unui contract de cesiune a părților sociale, cesionarul află fie că pasivul societății este mult mai mare decât cel cunoscut inițial, eventual inițial i se indicase de cedent că nu există aceste datorii ale societății, fie activul societății este mult mai mic decât cel cunoscut, or într-o asemenea ipoteză se pune fie problema nulității unui asemenea contract, deci existenței unei erori, discutăm de eroarea gravă, cea care poate atrage anularea contractului, desigur discutăm de o nulitate relativă, specifică materiei societare pentru eroare sau dol, fie de răspunderea pentru vicii ascunse, pentru neconformitatea bunului vândut.”

Andreea Lupu

 
Secţiuni: Content, Corporate, JURIDICE.ro, Selected, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD