Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Iulian Coșoreanu: Avem la dispoziție o nouă modalitate de urmărire indirectă a patrimoniului debitorului


30.05.2017 | Andreea LUPU
Secţiuni: Content, Corporate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Exec. Iulian Coșoreanu, DOBRA COȘOREANU & ASOCIAȚII SCPEJ, s-a referit, în cadrul dezbaterii Utilizarea, ascunderea și vânzarea părților socialeediția 137, organizată de Societatea de Științe Juridice, la modificările ce au adus o nouă modalitate indirectă a patrimoniului debitorului.

Iulian Coșoreanu: „Dacă pe 1865 Codul de procedură civilă era o întreagă discuție dacă putem urmări sau nu părțile sociale pe care cineva le are într-o societate comercială și se făcea acea distincție clară, domnul profesor Turcu spunea în mod clar și precis că SRL este o societate și de capital, dar mai întâi este o societate de persoane și părțile sociale nu pot face obiectul unei executări silite. Noutatea adusă de prevederile art. 757 Cod de procedură civilă urmată de modificarea art. 66 alin. (2) din Legea 31/1990 prin Legea 152/2015 reglementează din punctul meu de vedere al practicianului în mod clar în acest moment posibilitatea creditorilor de a urmări și de a vinde părțile sociale deținute de debitori în vederea recuperării creanței. Prin această modificare avem la dispoziție o nouă modalitate de urmărire indirectă a patrimoniului debitorului, într-adevăr o modalitate controversată, o modalitate care a născut foarte multe polemici, dar o modalitate pe care societatea noastră a urmat-o, modalitate care s-a bucurat de soluții pronunțate în contestațiile la executare favorabile, menținute inclusiv în căile de atac.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro