Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare

Educație juridică în luna mai 2017


29 mai 2017 | Lucian CHECHERIŢĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Lucian Checheriță

Lucian Checheriță

30.05.2017: Cristi Ardelean și Flrona Ghiț au susținut o lecție de educatie juridică la Şcoala Gimnazială „Ovidiu Drimba” din Lugașu de Jos, jud. Bihor.

26.05.2017: Judecătorul dr. Cristi Danileț a prezentat în cadrul manifestărilor legate de Zilele Baroului Cluj proiectul de educație juridică și a invitat avocații clujeni și pe cei din Alba să se implice. Prezentarea poate fi accesată aici. Evenimentul a fost relatat de BZC.

25.05.2017: La Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd, colegii Cristi Ardelean și Florina Ghiț au ținut câte două ore de educație juridică la elevii din două clase!

22.05.2017: La Casa de Cultură din Șimleu Silvaniei, colegul nostru Stefan Stef a ținut o lecție de educație juridică în cadrul Săptămânii Școala Altfel pentru elevii de la Colegiul Național „Simion Barnutiu” din localitate. Au participat 300 de copii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a. 25 dintre profesorii și diriginții participanți au primit gratuit Ghidul de educație juridică pentru liceu.

18.05.2017: Judecătorul Cristi Danileț a ținut o lecție de educație juridică pentru elevii din clasa a X-a C de la Liceul Șincai din Cluj-Napoca.

16.05.2017: La inițiativa decanului Baroului Zalău, domnul avocat Bogdan Ilea, Colegiul Național „Silvania” din Zalău l-a primit pe judecătorul Cristi Danileț la o lecție de educație juridică. 25 de elevi din cei 60 participanți au fost norocoșii care au primit gratuit manualul alcătuit de judecător. Evenimentul a fost redat de SălăjeanulTV.

15.05.2017: Loredana Barmoș, Cristi Ardelean și Florina Ghiț au ținut o lecție de educație juridică în satul Tărian din comuna Girișu de Criș, județul Bihor. Au participat copii din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială nr. 1. Cei trei sunt studenți ai Facultății de Drept a Universității Agora din Oradea și au participat anul trecut la un curs de formare pentru a preda educația juridică în stil non-formal organizat de asociația VeDemJust.

14.05.2017: Duminică, 14 mai, în România am sărbătorit ZIUA ADOLESCENTULUI instituită acum 20 ani prin Legea nr. 197/1997. Copiii au fost invitați să se înscrie pe forumul interactiv Educație Juridică – grup de discuții unde pot discuta cu practicienii dreptului despre problemele lor.

11.05.2017: In localitatea Moreni, jud. Dâmbovița, doamna consilier juridic Cristiana Maria Druță a ținut o lecție de educație juridică la Școala Generală nr. 2, pentru copii din clasa a 8-a. Cristina a urmat cursul de formare pentru predarea educației juridice în stil nonformal organizată de asociația VeDemJust.

2.05.2017: De Ziua națională a tineretului proiectul de educație juridică a reînceput în județul Suceava: cinci ore interactive la Liceul Teoretic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, jud. Suceava au fost susținute de surorile Florina și Georgeana Ungurean care sunt studente la Drept la Iași în anul IV, împreună cu avocatul Sebi Zoituc.

Lucian Checheriță
președinte VeDem Just 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii