Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

DELOITTE vorbește despre stimulente pentru R&D la Bin@ Târgoviște 2017
30.05.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Fiscalitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Stimulentele oferite de statul român pentru investițiile în cercetare-dezvoltare vor fi prezentate de reprezentanții Deloitte România, între 31 mai-1 iunie 2017, în cadrul evenimentului BIN@ Targoviste 2017, organizat de Universitatea Valahia, Institutul de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară.

Silviu Sandache, Director Deloitte România: “Am constatat, datorită studiilor recente despre cercetare –dezvoltare realizate de Deloitte, că mai mult de jumătate dintre respondenții din România vor să investească în cercetare – dezvoltare în următorii doi ani. Cu toate acestea, circa 45% nu sunt familiarizați cu facilitățile fiscale șicu granturile oferite domeniului. Din aceste motive, considerăm că evenimentul BIN@ Targoviste 2017 reprezintă o bună ocazie pentru companii să afle informații relevante și să intre în contact cu noi parteneri pentru a realiza proiecte de cercetare-dezvoltare.

Facilitățile fiscale și schemele de ajutor de stat pentru domeniul cercetării-dezvoltării existente în legislația românească atât pentru companii, cât și pentru indivizii angrenați în astfel de proiecte au fost îmbunătățite în ultimul an:
– scutirea de impozit pe profit pe o perioadă de 10 ani pentru persoanele juridice care au ca obiect de activitate cercetarea-dezvoltarea este cea mai nouă facilitate fiscală pentru acest domeniu și a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017. De facilitate pot beneficia inclusiv firmele nou-înființate (start-up);
– scutirea de impozit pe venit pentru persoanele fizice salariate în domeniul cercetării-dezvoltării a fost introdusă în luna august a anului trecut;
– deducerea suplimentară de 50% pentru costurile aferente activităților de cercetare-dezvoltare este o altă facilitate adresată companiilor,a cărei aplicare a fost clarificată și completată la sfârșitul anului trecut;
– pe lângă facilitățile fiscale, au fost implementate o serie de scheme de ajutor de stat pentru companiile care vor să investească în cercetare-dezvoltare.

Silviu Sandache: „Statul român ar trebui să încurajeze parteneriatele locale și internaționale ca premisă fundamentală pentru dezvoltarea acestui sector. Studiile Deloitte mai arată că două treimi din investiții sunt realizate în parteneriate, iar sprijinul statului este decisiv. În acest context, forumul de discuții BIN@ Targoviste 2017 este o oportunitate pentru companiile interesate să găsească parteneri, să descopere oportunități sau să își promoveze inițiativele.

Silviu Sandache, Director Deloitte România și Cristina Cojocaru, Manager Deloitte România, alături de Adrian Coman, avocat Reff & Asociații vor susține prezentări în cadrul evenimentului.

Business Inovation Network este o platformă internațională care reunește reprezentanți din mediul academic și ai mediului de business care împărtășesc idei, bune practici și oportunități în domeniul inovării.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti