Secţiuni » Arii de practică » Business » Construcţii
Construcţii
CărţiProfesionişti

Consiliul Concurenței. Inspecții inopinate pe piața din domeniul distribuției energiei și serviciilor conexe


2 iunie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Construcții, Energie, Flux informații

Marți, 31 mai 2017, Consiliul Concurenței a anunțat că a efectuat inspecții inopinate la E-Distribuţie Muntenia (fostă Enel Distribuţie Muntenia) şi la sediile a patru companii care proiectează şi execută instalaţii de racordare la reţeaua electrică: Electrical Power Consulting SRL, Simco International Impex SRL, Institutul de Studii si Proiectari Energetice – ISPE SA şi Servicii Energetice Muntenia SA, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței.

Inspecţiile au fost efectuate în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă al operatorului de distribuţie a energiei electrice în zona pentru care deţine licenţă emisă de ANRE, cu efecte şi pe piaţa serviciilor conexe, respectiv elaborarea studiilor de soluţie, proiectarea şi execuţia instalaţiilor de racordare etc, realizându-se cu autorizarea Curții de Apel Bucureşti şi fiind justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.

Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, efectuarea lor nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică