Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Inspecția Judiciară. Raport ref. rezultatul activităţii de monitorizare a dosarelor de mare corupţie
02.06.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 31 mai 2017, Inspecția Judiciară a publicat un raport privind rezultatul activităţii de monitorizare a dosarelor de mare corupţie existente pe rolul curților de apel și instanțelor arondate, precum și al Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru semestrul al II-lea al anului 2015.

Din analiza datelor relevate de monitorizarea dosarelor de mare corupţie se reține că ritmul de soluţionare a acestui tip de cauze este adecvat, chiar și în condițiile caracterului de cele mai multe ori complex al respectivelor cauze.

Se poate aprecia că ritmul de soluţionare este asemănător cu cel din primul semestru al anului 2016, aspect care se desprinde din faptul că numărul total de dosare între 1 şi 5 ani a crescut de la 230 la 239 de dosare; în ce priveşte dosarele neraportate în primul semestru al anului 2016, acestea se regăsesc într-un număr restrâns de situaţii, ceea ce nu reduce în mod semnificativ diferenţa dintre cele două semestre.

Se constată o îmbunătăţire a ritmului de soluţionare a cauzelor în privinţa dosarelor mai vechi de 5 ani, unde numărul acestora s-a diminuat de la 18 dosare în primul semestru la 12 dosare la finele celui de al doilea semestru.

La nivelul ICCJ, se reţine o gestionare adecvată a  dosarelor de mare corupţie aflate pe rolul Secţiei penale şi a Completelor de 5 judecători, fără a fi identificate situaţii de natură a conduce la temporizarea procedurii. Judecătorii învestiţi cu soluţionarea acestor cauze au conferit atenţie deosebită, în egală măsură, atât administrării  probatoriului în regim de celeritate, cât şi respectării drepturilor procesuale ale părţilor, astfel cum acestea sunt prevăzute de Codul de procedură penală sau de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

:: Raportul

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.