Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ana Birchall: Brexit ne testează capacitatea de rămâne uniți și coerenți
05.06.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 31 mai 2017, Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a efectuat, în perioada 30-31 mai 2017, o vizită oficială la Haga, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Cu această ocazie, ministrul delegat a avut o rundă de consultări cu Bert Koenders, ministrul olandez al Afacerilor Externe, asupra principalelor teme de actualitate europeană, precum și o serie de întrevederi la nivel parlamentar, cu responsabili în domeniul afacerilor europene. Discuțiile au vizat teme actuale cum ar fi Brexitul, aderarea Romaniei la spațiul Schengen și Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene.

Ana Birchall„În acest context european și internațional foarte complicat, în care multiple provocări precum Brexit ne testează capacitatea de rămâne uniți și coerenți, este  foarte important să fim solidari. Obiectivele noastre sunt comune: ne dorim o Uniune Europeană cu un profil consolidat, capabilă să genereze în continuare pace, prosperitate și unitate pe continent și să facă față cu succes competiției globale. (…)

Este important să fie identificate soluții pentru discuții constructive, astfel încât să se poată ajunge la un acord economic avantajos pentru ambele părți și la o formulă de a păstra Marea Britanie cât mai aproape de Uniunea Europeană, în mod special în ce privește aspectele care țin de securitate. (…)

Aderarea la spațiul Schengen rămâne un obiectiv legitim pentru România. Considerăm că aderarea noastră va fi o contribuție valoroasă la obiectivele de securitate ale UE. Contăm pe sprijinul Olandei în perioada care urmează, astfel ca în cel scurt timp să se ajungă la o soluție favorabilă în acest dosar, pentru că România îndeplinește criteriile tehnice necesare aderării la spațiul Schengen din 2010. (…)

Unul dintre rolurile majore ale UE este acela de a prezerva și dezvolta bunăstarea socială în întreaga Uniune Europeană. În același timp, nu trebuie să neglijăm acele politici care au generat în timp valoare adăugată în plan european, precum coeziunea și politica agricolă comună. (…)

A fost un dialog constructiv în cadrul căruia am subliniat importanţa aprofundării cooperării noastre în domeniul afacerilor europene atât la nivel național, cât și la nivelul Parlamentului European pe perioada Preşedinţiei României la Consiliul UE. Am stabilit să continuăm acest dialog fiind în interesul Romaniei şi al Olandei intensificarea şi întărirea colaborării pe temele de interes aflate pe agenda europeană.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti