Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
MOLOMAN LAZAR & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială a părinților și Ziua internațională a copilului
01.06.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

1 iunie 2019Ziua mondială a părinților și Ziua internațională a copilului sunt marcate, anual, la data de 1 iunie.

1 iunie 2018Ziua mondială a părinților și Ziua internațională a copilului sunt marcate, anual, la data de 1 iunie.

În România, anul acesta sunt organizate o serie de evenimente cu ocazia Zilei internaționale a copilului.

Ministerul Afacerilor Interne a organizat a X-a ediție a Zilei Porților Deschise pentru Copii, joi, pe 31 mai. Evenimentul este postat pe pagina de Facebook al MAE, unde a fost transmis un mesaj: „Vă promitem, chiar va fi o zi memorabilă! Dacă n-ați văzut niciodată o coborâre în rapel de la înălțime, armamentul și tehnicile de intervenție ale colegilor noștri de la trupele speciale sau câinii polițiști în acțiune, acum este momentul.

Vă așteptăm să cunoașteți oamenii din spatele uniformelor de polițist, jandarm, pompier, polițist de frontieră sau pilot, să le aflați poveștile și, de ce nu, să vă încercați alături de ei îndemânarea.

Pentru cei care vor să îmbrățișeze o carieră în MAI vom prezenta oferta educațională din școlile noastre de agenți și ofițeri!

Vă așteptăm cu o mulțime de surprize!!”

Ministerul Apărării Naționale și anul acesta organizează o serie de manifestări dedicate Zilei internaționale a copiilor, potrivit unui comunicat al MAN:

Astfel, joi, 31 mai, începând cu ora 10.00, pentru copiii personalului armatei decedat sau rănit în urma participării la acțiuni militare în teatrele de operații sau acțiuni militare interne, a avut loc evenimentul special Mândru de părinții mei, la Divertiland Playland, din Capitală.

De asemenea, astăzi, 1 iunie, între orele 10.00 și 14.00, Muzeul Militar Național “Ferdinand I” va găzdui manifestarea dedicată Zilei copilului intitulată Copii, Tradiție, Istorie Militară. Asociațiile de copii și tineret vor participa la activități cu caracter educativ și sportiv, întreceri și jocuri dedicate micilor cercetași. Cu acest prilej, va fi inaugurată mini-expoziția temporară “Exponatul lunii”, unde vor fi prezentate obiecte legate de istoria mișcării de cercetași din România.

În contextul Zilei internaționale a copilului, joi, 31 mai 2018, Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat în dezbatere publică proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei.

Potrivit unui comunicat al MAI, pentru a sărbători Ziua Copilului, MAI a organizat în curtea instituției o expoziție de mașini, motociclete, elicoptere și alte mijloace de intervenție ale Poliției, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră, Pompierilor, Inspectoratului General de Aviație, Inspectoratului General pentru Imigrări.

În cadrul evenimentului, cei prezenți au vizitat zone simbolice, istorice și funcționale din sediul central al Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv expoziții de uniforme istorice și documente ale structurilor MAI.

Tot astăzi, 1 iunie 2018, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, potrivit unui comunicat al ANP, la inițiativa membrilor Structurii Asociate pentru Măsuri de Securitate Specială din cadrul Penitenciarului Iași, chipurile copiilor internați în Secţia de Oncologie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi au desenat, din nou, zâmbete! Și ce mare e bucuria când vezi cum din durere se naște speranța!

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea,Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

1 iunie 2017: Ziua mondială a părinților (Global Day of Parents) este marcată în fiecare an la 1 iunie, pentru a le aduce un omagiu părinților din întreaga lume și pentru a sublinia importanța pe care o are familia pentru creșterea și educația copiilor.

Proclamată fiind prin Rezoluția 66/292 din 2012 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), Ziua mondială a părinților reprezintă o oportunitate pentru exprimarea prețuirii deosebite față de părinții de pe întreaga planetă, pentru angajamentul lor dezinteresat față de copii și pentru sacrificiul acestora, pe tot parcursul vieții.

Totodată, în România și în alte aproximativ 50 de țări, la data de 1 iunie, este sărbătorită și Ziua internațională a copilului (Universal Children’s Day).

Inițiativa sărbătoririi unei zile dedicate copilului a fost propusă în 1925, la Conferința mondială pentru bunăstarea copiilor de la Geneva. De asemenea, în același sens, în cadrul unei sesiuni speciale din noiembrie 1949, desfășurată la Moscova, Federația Democratică Internațională a Femeilor a decis instituirea unei zile pentru protecția copiilor.

Astfel, la 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluția nr. 836 prin care a recomandat ca începând din 1956, în toate țările să fie instituită o Zi mondială a copilului, la data pe care o consideră de cuviință.

Organizația Națiunilor Unite marchează această zi la 20 noiembrie, dată la care au fost adoptate Declarația Drepturilor Copilului, în 1959 și Convenția asupra Drepturilor Copilului, în 1989.

În România, Ziua internațională a copilului este sărbătorită la 1 iunie, la 16 noiembrie 2016, Klaus Iohannis, Președintele României, semnând decretul privind declararea zilei de 1 iunie – Ziua Copilului ca sărbătoare legală în care nu se lucrează. Prin urmare, în 2017, pentru prima dată ziua de 1 iunie este nelucrătoare.

Cu ocazia acestei zile, în București, va fi organizată a XVI-a ediție „Cișmigiul Copiilor”. Așadar, între orele 11.00 și 21.00, pe scena din centrul Parcului Cișmigiu vor avea loc reprezentații de dans, recitaluri corale și concerte, printre artiști numărându-se: grupul DoReMi, corul de copii Allegretto, Corul de copii Radio, grupul vocal Melodia, dansatorii de la școala Show Dance Art și grupul vocal Sunetul Muzicii.

Tot în Cișmigiu, la Cetate, marionete și actori independenți vor pregăti spectacole de teatru, reprize de dans și jocuri antrenante. Pe aleile parcului, copiii vor putea participa la ateliere de origami, arta actorului, pictură, fun science, reciclare creativă, păpuși de mână, percuție, tobe africane sau pantomimă.

Web-site-urile oficiale al campaniilor sunt: un.org/parentsday și un.org/childrenday.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.