TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Evaluarea caietului de sarcini în cadrul procedurii de achiziție publică
16.06.2017 | Alina MATEI


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, din perspectiva HG nr. 525/2007 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, Autoritatea nu poate „aproba” sau „evalua” aspectele tehnice cuprinse într-un caiet de sarcini. Prin urmare, de vreme ce ANRMAP nu avea atribuţii privind evaluarea aspectelor tehnice ale caietului  de  sarcini (aspect restricţionat atât prin hotărârea de guvern menționată, cât şi prin legislaţia în materia achiziţiilor publice), nu putea proceda la verificarea acestor aspecte. Înalta Curte a statuat că nu poate fi reținută aprecierea primei instanţe în sensul că întreaga documentaţie de atribuire a fost de fapt evaluată şi aprobată de către ANRMAP prin aceea că respectivul caiet de sarcini aparţine documentaţiei de atribuire, întrucât este lipsită de temei legal. (Decizia nr. 2742 din data de 20 octombrie 2016 pronunațată în recurs de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect contestație în procedura de achiziții)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate