Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Andrei Săvescu: „Demnitate” este un cuvânt foarte interesant

05.06.2017 | Andreea LUPU
Abonare newsletter

Av. dr. Andrei Săvescu, Managing Partner SĂVESCU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Dosarul XXXediția 138, organizată de Societatea de Științe Juridice, la dreptul la demnitate la care instanța s-a referit în motivarea soluției.

Andrei Săvescu: „Am observat că instanța în principal și-a motivat în drept pe fond pe art. 72, dreptul la demnitate, că o persoană are dreptul la demnitate. Numai că această demnitate este un cuvânt foarte interesant. Art. 72 zice că orice persoană are dreptul la respectarea demnității sale și apoi ne explică un pic, ne spune că este interzisă orice atingere adusă onoarei și reputației. Dacă ne ducem la onoare, potrivit DEX, înseamnă integritate morală, probitate, corectitudine, demnitate, cinste, e clar o chestiune pozitivă onoarea, în schimb reputația este o chestiune nuanțată, reputație înseamnă părere publică favorabilă sau nefavorabilă despre cineva, felul în care cineva este cunocut sau apreciat, adică este posibil ca în anumite medii reputația de om cinstit și cu integritate morală să nu fie avantajoasă, s-ar putea să existe oameni în anumite medii care doresc ca reputația lor așa cum este, adică părere publică favorabilă sau nefavorabilă, să fie într-un fel, s-ar putea ca oamenii să nu-și dorească mereu ca părerea publică să fie favorabilă.”

Andreea Lupu

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Andrei Săvescu: „Demnitate” este un cuvânt foarte interesant”

  1. :))))))))))))))))

    Mi-a placut mult, mult, mult: „adică este posibil ca în anumite medii reputația de om cinstit și cu integritate morală să nu fie avantajoasă”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week