TOP LEGAL
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Andrei Săvescu: „Demnitate” este un cuvânt foarte interesant
05.06.2017 | Andreea LUPU


Av. dr. Andrei Săvescu, Managing Partner SĂVESCU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Dosarul XXXediția 138, organizată de Societatea de Științe Juridice, la dreptul la demnitate la care instanța s-a referit în motivarea soluției.

Andrei Săvescu: „Am observat că instanța în principal și-a motivat în drept pe fond pe art. 72, dreptul la demnitate, că o persoană are dreptul la demnitate. Numai că această demnitate este un cuvânt foarte interesant. Art. 72 zice că orice persoană are dreptul la respectarea demnității sale și apoi ne explică un pic, ne spune că este interzisă orice atingere adusă onoarei și reputației. Dacă ne ducem la onoare, potrivit DEX, înseamnă integritate morală, probitate, corectitudine, demnitate, cinste, e clar o chestiune pozitivă onoarea, în schimb reputația este o chestiune nuanțată, reputație înseamnă părere publică favorabilă sau nefavorabilă despre cineva, felul în care cineva este cunocut sau apreciat, adică este posibil ca în anumite medii reputația de om cinstit și cu integritate morală să nu fie avantajoasă, s-ar putea să existe oameni în anumite medii care doresc ca reputația lor așa cum este, adică părere publică favorabilă sau nefavorabilă, să fie într-un fel, s-ar putea ca oamenii să nu-și dorească mereu ca părerea publică să fie favorabilă.”

Andreea Lupu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Andrei Săvescu: „Demnitate” este un cuvânt foarte interesant”

  1. :))))))))))))))))

    Mi-a placut mult, mult, mult: „adică este posibil ca în anumite medii reputația de om cinstit și cu integritate morală să nu fie avantajoasă”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate