Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Andrei Săvescu: „Demnitate” este un cuvânt foarte interesant
05.06.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Drept civil, Dreptul familiei, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. dr. Andrei Săvescu, Managing Partner SĂVESCU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Dosarul XXXediția 138, organizată de Societatea de Științe Juridice, la dreptul la demnitate la care instanța s-a referit în motivarea soluției.

Andrei Săvescu: „Am observat că instanța în principal și-a motivat în drept pe fond pe art. 72, dreptul la demnitate, că o persoană are dreptul la demnitate. Numai că această demnitate este un cuvânt foarte interesant. Art. 72 zice că orice persoană are dreptul la respectarea demnității sale și apoi ne explică un pic, ne spune că este interzisă orice atingere adusă onoarei și reputației. Dacă ne ducem la onoare, potrivit DEX, înseamnă integritate morală, probitate, corectitudine, demnitate, cinste, e clar o chestiune pozitivă onoarea, în schimb reputația este o chestiune nuanțată, reputație înseamnă părere publică favorabilă sau nefavorabilă despre cineva, felul în care cineva este cunocut sau apreciat, adică este posibil ca în anumite medii reputația de om cinstit și cu integritate morală să nu fie avantajoasă, s-ar putea să existe oameni în anumite medii care doresc ca reputația lor așa cum este, adică părere publică favorabilă sau nefavorabilă, să fie într-un fel, s-ar putea ca oamenii să nu-și dorească mereu ca părerea publică să fie favorabilă.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti