Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ministerul Economiei: România susține propunerea de regulament UE privind omologarea și supravegherea pieței auto
05.06.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Miercuri, 31 mai 2017, România susține propunerea de regulament al Uniunii Europene privind omologarea și supravegherea pieței auto, poziție exprimată de către Simona Țeighiu-Jurj, secretar de stat în Ministerul Economiei, în cadrul reuniunii COMPET – Consiliul UE Competitivitate, de la Bruxelles, din data de 29 mai 2017, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Consiliul a adoptat texte legislative cu impact major asupra pieței unice și industriei auto și a dezbătut competitivitatea economiei europene. Potrivit propunerii de regulament, Comisia va putea impune producătorilor și importatorilor amenzi de până la 30 000 EUR/produs pentru încălcări ale conformității și va putea efectua teste și inspecții ale autoturismelor pentru verificarea neregulilor. De asemenea, noile obligații de supraveghere a pieței ar impune anual fiecărei țări un număr minim de controale asupra autoturismelor. Reforma actualului sistem urmărește, între altele îmbunătățirea testelor de control a emisiilor auto. Propunerea de regulament urmează să fie negociată cu Parlamentul European, în vederea adoptării finale.

Simona Țeighiu-Jurj: „Este nevoie ca statele membre UE să fie implicate în procesul de adoptare al amenzilor administrative pe care le va aplica Comisia Europeană împotriva produselor neconforme.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate