Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

MAE. Ratificarea Acordului de la Paris privind schimbările climatice
06.06.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 2 iunie 2017, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, a depus, la data de 1 iunie 2017, instrumentul de ratificare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice, în prezența lui Miguel de Serpa Soares, secretarul general adjunct pentru Afaceri Juridice al ONU, potrivit unui comunicat al MAE.

Acordul de la Paris a intrat în vigoare la 5 octombrie 2016 și va deveni operațional după 2020, Teodor Meleșcanu subliniind că ratificarea de către România a Acordului de la Paris privind schimbările climatice reprezintă recunoașterea contribuției importante a țării noastre pentru menținerea acestui domeniu pe agenda internațională și consolidarea cooperării între statele lumii în abordarea acestui fenomen.

Totodată, oficialul român a avut întâlniri bilterale cu Amina Mohammed, secretarul general adjunct al ONU, cu Miroslav Lajcak, în noua calitate de Președinte al Adunării Generale, cu Jeffrey Feltman, secretarul general adjunct pentru afaceri politice, și cu Jean-Pierre Lacroix, secretarul general adjunct pentru operațiuni de menținere a păcii, temele discutate fiind, printre altele, întărirea capacităților ONU în domeniul misiunilor de menținere a păcii, cooperarea dintre ONU și organizațiile regionale în asigurarea păcii și securității internaționale, precum și creșterea profilului Consiliului de Securitate ca for de prevenire și acțiune proactivă în soluționarea situațiilor de criză.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.