Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

MAE. Ratificarea Acordului de la Paris privind schimbările climatice


6 iunie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Flux informații

Vineri, 2 iunie 2017, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, a depus, la data de 1 iunie 2017, instrumentul de ratificare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice, în prezența lui Miguel de Serpa Soares, secretarul general adjunct pentru Afaceri Juridice al ONU, potrivit unui comunicat al MAE.

Acordul de la Paris a intrat în vigoare la 5 octombrie 2016 și va deveni operațional după 2020, Teodor Meleșcanu subliniind că ratificarea de către România a Acordului de la Paris privind schimbările climatice reprezintă recunoașterea contribuției importante a țării noastre pentru menținerea acestui domeniu pe agenda internațională și consolidarea cooperării între statele lumii în abordarea acestui fenomen.

Totodată, oficialul român a avut întâlniri bilterale cu Amina Mohammed, secretarul general adjunct al ONU, cu Miroslav Lajcak, în noua calitate de Președinte al Adunării Generale, cu Jeffrey Feltman, secretarul general adjunct pentru afaceri politice, și cu Jean-Pierre Lacroix, secretarul general adjunct pentru operațiuni de menținere a păcii, temele discutate fiind, printre altele, întărirea capacităților ONU în domeniul misiunilor de menținere a păcii, cooperarea dintre ONU și organizațiile regionale în asigurarea păcii și securității internaționale, precum și creșterea profilului Consiliului de Securitate ca for de prevenire și acțiune proactivă în soluționarea situațiilor de criză.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică