Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

CE. A doua evaluare a efectelor Codului de conduită privind combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură din mediul online
06.06.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Cyberlaw
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 1 iunie 2017, Comisia Europeană a publicat a doua evaluare a Codului de conduită privind combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură din mediul online, efectuată de ONG-uri și organisme publice în 24 de state membre, printre care și România, potrivit unui comunicat al CE.

Evaluarea arată că societățile implicate (Facebook, Twitter, YouTube și Microsoft) au făcut pași importanți înainte în ceea ce privește îndeplinirea angajamentelor pe care și le-au asumat.

Prin semnarea Codului de conduită, companiile IT și-au asumat, în special, angajamentul de a analiza majoritatea notificărilor valabile privind discursuri ilegale de incitare la ură în mai puțin de 24 de ore de la primirea lor și de a elimina un astfel de conținut sau de a dezactiva accesul la acesta, dacă este necesar, pe baza legilor naționale care transpun dreptul european.

Progresele sunt notabile, în acest sens constatându-se că:
– în medie, în 59% din cazuri, companiile IT au reacționat la notificările privind discursurile ilegale de incitare la ură prin eliminarea conținutului respectiv, un procent de peste două ori mai mare decât cu șase luni în urmă (28%);
– numărul notificărilor analizate în termen de 24 de ore a crescut de la 40% la 51%, în aceeași perioadă de șase luni;
– companiile IT au devenit mai eficace în a trata notificările primite din partea cetățenilor, la fel ca pe cele trimise de organizațiile care utilizează canale de semnalare fiabile;
practicile diferă în mod considerabil în rândul companiile IT în ce privește furnizarea de feedback la notificări

Așadar, în ultimul an, companiile IT și-au consolidat sistemele de notificare și au facilitat notificarea discursurilor de incitare la ură. Ele și-au instruit personalul și și-au intensificat cooperarea cu societatea civilă, aceasta din urmă conducând la îmbunătățirea calității notificărilor, la un timp de prelucrare mai scurt și la rezultate mai bune în ceea ce privește reacțiile la acestea.

În continuare, Comisia nu va întrerupe monitorizarea punerii în aplicare a Codului de conduită, fiind ajutată în acest sens de către organizațiile societății civile. Sunt așteptate îmbunătățiri din partea companiilor IT, în special în ceea ce privește transparența criteriilor de analiză a conținutului marcat și feedback-ul către utilizatori.

 

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti