« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel București. Revocare control judiciar
03.06.2017 | Daria NICULCEA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Daria Niculcea

Daria Niculcea

Curtea de Apel București a hotărât, raportat la art. 202 Cod Procedură Penală, că în situaţia în care inculpatul se află în executarea unei pedepse privative de libertate se impune revocarea măsurii controlului judiciar dispusă într-un alt dosar penal, întrucât nu este de natură să contribuie la atingerea scopurilor măsurilor preventive. De altfel, în ipoteza în care inculpatul va fi liberat condiționat din executarea pedepsei de doi ani închisoare, nimic nu se opune pentru o analiză la acel moment a necesității luării unei măsuri preventive, punerea în libertate reprezentând, în mod indubitabil, un element nou ce poate fi avut în vedere de instanță pentru a dispune, dacă se consideră necesar, o nouă măsură preventivă. (Decizia nr. 49 din data de 2 februarie 2016 pronunțată de Secția a II-a penală a Curții de Apel București având ca obiect revocare măsură preventivă)

Daria Niculcea
Key Projects Manager JURIDICE.ro

 
Secţiuni: Content, Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD