BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Mediu
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială a mediului înconjurător
05.06.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

 
SMARTBILL
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2018: Ziua mondială a mediului înconjurător este marcată, anual, la data de 5 iunie.

Temă pentru 2019: „#BeatAirPollution”

Această temă pune accentul pe combaterea poluării aerului. Poluarea aerului poate părea o problemă complexă, dar noi toţi ne putem aduce contribuţia pentru a o reduce. Înţelegerea diferitelor tipuri de poluare şi a felului în care acestea afectează sănătatea şi mediul înconjurător ne va ajuta să luăm măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului din jurul nostru.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în fiecare an aproximativ 7 milioane de decese premature sunt atribuite poluării aerului – ceea ce reprezintă 800 de persoane care mor în fiecare oră sau 13 în fiecare minut. În ansamblu, poluarea aerului este responsabilă pentru mai multe decese decât mulţi alţi factori de risc, inclusiv malnutriţia, consumul de alcool şi inactivitatea fizică.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua mondială a mediului înconjurător este marcată, anual, la data de 5 iunie.

Tema pentru 2018″ „Beat Pollution Purificat”.

Tema de anul acesta este o chemare la acțiune pentru ca toți să venim împreună pentru a combate una dintre marile provocări ecologice ale timpului nostru. Tema ne invită pe toți să analizăm modul în care putem face schimbări în viața noastră de zi cu zi pentru a reduce povara grea a poluării plastice în locurile noastre naturale, în viața sălbatică și în sănătatea noastră. În timp ce plasticul are multe utilizări valoroase, am devenit excesiv de dependenți de plasticul de unică folosință sau de plastic – cu consecințe grave asupra mediului.

António Guterres, Secretar General al ONU: „La Ziua Mondială a Mediului, mesajul este simplu: respingerea unui material plastic unic, refuzând ceea ce nu reutilizați. Împreună, putem să căutăm o cale către o lume mai curată și mai ecologică.”

În  perioada 8-10 iunie, în București, începe Festivalul Natura Fest în Parcul Izvor, potrivit unui comunicat al PMB.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea,Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

 

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

2017: Ziua mondială a mediului înconjurător (World Environment Day) este marcată, anual, la data de 5 iunie.

Sediul materiei: Această zi a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 1972, cu prilejul Conferinței de la Stockholm privind Mediul, cea dintâi mare conferință privind problemele de mediu.

Astfel, la 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție care desemnează ziua de 5 iunie ca Ziua mondială a mediului înconjurător și care îndeamnă guvernele și organizațiile să întreprindă în această zi, în întreaga lume, activități prin care să reafirme preocuparea lor pentru conservarea și îmbunătățirea mediului.

Cu același prilej, Adunarea Generală a ONU a adoptat și rezoluția care a dus la crearea Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), autoritatea globală de mediu la nivel mondial care stabilește agenda globală de mediu și promovează implementarea coerentă a dimensiunii de mediu a dezvoltării durabile în cadrul sistemului ONU.

Începând din 1987, s-a stabilit ca  Ziua mondială a mediului înconjurător să fie găzduită de câte o țară, unde au loc festivitățile oficiale la nivel mondial. Cele mai recente astfel de festivități au avut loc în Angola, Italia, Brazilia, Norvegia și SUA.

În acest an, evenimentul va fi găzduit de Canada iar tema aleasă de UNEP pentru această ediție a Zilei mondiale a mediului înconjurător este „Conectarea oamenilor la natură”. Astfel, prin tema de anul acesta, UNEP îi îndeamnă pe oameni să iasă în aer liber și în mijlocul naturii, să aprecieze frumusețea și importanța acesteia, și să transmită celorlalți un apel privind protejarea Pământului.

Web-site-urile oficiale al campaniilor sunt: un.org/environmentday și worldenvironmentday.global.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București


Aflaţi mai mult despre , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.