Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Teodor Manea: Cei implicați să încerce mai degrabă un acord decât un rechizitoriu


9 iunie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Proc. dr. Teodor Manea, PARCHETUL PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL BUCUREȘTI, s-a referit, în cadrul dezbaterii Penal tango: recunoașterea vinovățieiediția 139, organizată de Societatea de Științe Juridice, la noua instituție, respectiv recunoașterea vinovăției prin acord.

Teodor Manea: „Eu cred că suntem aici ca în acea situație în care este o infracțiune de violență asupra persoanei, iar medicul recomandă să vină peste un an ca să constate dacă au apărut vătămări noi, cam așa e și aici, încă o discuție peste un an ar fi utilă, pentru că este posibil ca întreaga configurație a instituției să arate cu totul altfel atunci. Mie mi se pare utilă, e încurajator că a apărut și mi se pare că ar trebui să lucrăm un pic la suplețea ei în așa fel încât să fie justificat pentru toți cei implicați să încerce mai degrabă un acord decât un rechizitoriu urmat de o cameră preliminară și eventual o judecată. Eu asta aș propune.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii