« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu

Daniel Grădinaru: Dacă și inculpatul, care este arestat, poate să ceară să fie judecat, fără să fie prezent…
12.06.2017 | Andreea LUPU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Jud. dr. Daniel Grădinaru, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a referit, în cadrul dezbaterii Penal tango: recunoașterea vinovățieiediția 139, organizată de Societatea de Științe Juridice, la asistența juridică și în faza de judecată în cazul acordului de recunoaștere a vinovăției.

Daniel Grădinaru„O altă discuție a fost dacă este obligatorie asistența juridică și în faza de judecată în cazul acordului de recunoaștere având în vedere că la încheierea lui este obligatorie. Dacă este prezent avocatul în cazul în care considerăm că este obligatorie, atunci e cineva care să-i susțină cauza și inculpatului. Dacă nu se prezintă el și nici apărarea nu este obligatorie, atunci nu ar mai avea cine să susțină. Pe de altă parte, trebuie să vedem și ce anume se poate dezbate la un acord de recunoaștere a vinovăției în fața instanței. Eu cred că nu este obligatorie prezența lui fizică acolo având în vedere dispozițiile de la judecată de la 364 privitoare la prezența inculpatului, până la urmă e un drept al său și, dacă și inculpatul, care este arestat, poate să ceară să fie judecat, fără să fie prezent, nu cred că este obligatorie.”

Andreea Lupu

 
Secţiuni: Content, Drept penal, JURIDICE.ro, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Daniel Grădinaru: Dacă și inculpatul, care este arestat, poate să ceară să fie judecat, fără să fie prezent…”

  1. Pompiliu BOTA spune:

    Cu privire la: ,,dacă și inculpatul, care este arestat, poate să ceară să fie judecat fără să fie prezent,, – exista un singur raspuns: Dreptul la aparare este un drept fundamental la care nici posesorul insusi nu poate renunta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD