Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Daniel Grădinaru: Dacă și inculpatul, care este arestat, poate să ceară să fie judecat, fără să fie prezent…
12.06.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Drept penal, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. dr. Daniel Grădinaru, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a referit, în cadrul dezbaterii Penal tango: recunoașterea vinovățieiediția 139, organizată de Societatea de Științe Juridice, la asistența juridică și în faza de judecată în cazul acordului de recunoaștere a vinovăției.

Daniel Grădinaru„O altă discuție a fost dacă este obligatorie asistența juridică și în faza de judecată în cazul acordului de recunoaștere având în vedere că la încheierea lui este obligatorie. Dacă este prezent avocatul în cazul în care considerăm că este obligatorie, atunci e cineva care să-i susțină cauza și inculpatului. Dacă nu se prezintă el și nici apărarea nu este obligatorie, atunci nu ar mai avea cine să susțină. Pe de altă parte, trebuie să vedem și ce anume se poate dezbate la un acord de recunoaștere a vinovăției în fața instanței. Eu cred că nu este obligatorie prezența lui fizică acolo având în vedere dispozițiile de la judecată de la 364 privitoare la prezența inculpatului, până la urmă e un drept al său și, dacă și inculpatul, care este arestat, poate să ceară să fie judecat, fără să fie prezent, nu cred că este obligatorie.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti