Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Augustin Zăbrăuțanu: Situațiile de încercare de retragere a acordului apar când această recunoaștere nu a fost neapărat o recunoaștere pură și simplă


7 iunie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Av. Augustin Zăbrăuțanu, ZĂBRĂUȚANU POPESCU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Penal tango: recunoașterea vinovățieiediția 139, organizată de Societatea de Științe Juridice, la situațiile în care inculpații ajung la soluția de încerca să-și retragă acordul de recunoaștere a vinovăției.

Augustin Zăbrăuțanu„De obicei situațiile de încercare de retragere a acordului apar când această recunoaștere nu a fost neapărat o recunoaștere pură și simplă, deschisă, când omul a făcut-o probabil în raport și de situația lui personală, de ceilalți inculpați, s-a așteptat la o soluție. Și aici trebuie să fim rezonabili, oamenii își închipuie că făcând acest acord de recunoaștere, vor obține o soluție fantastică, în fine, atunci când îl semnează, el știe unde se găsește. Rațiunile pentru care un inculpat și-ar retrage acest acord arată că cel puțin imboldul de a face această recunoaștere nu a fost unul de eliberare și de a nu mai avea ceva de spus. Cred că situațiile în care inculpații ajung la soluția de încerca să-și retragă acest acord, să renunțe la această recunoaștere sunt rare. Pur și simplu e atât de complicat, lumesc vorbind, să ajungi acolo pentru că, trebuie să fim deschiși, Parchetele sunt destul de reticente. E greu să ajungi la acord de recunoaștere pentru infracțiuni pe care ei le consideră complexe.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică