Augustin Zăbrăuțanu: Situațiile de încercare de retragere a acordului apar când această recunoaștere nu a fost neapărat o recunoaștere pură și simplă
7 iunie 2017 | Andreea LUPU
Av. Augustin Zăbrăuțanu, ZĂBRĂUȚANU POPESCU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Penal tango: recunoașterea vinovăției, ediția 139, organizată de Societatea de Științe Juridice, la situațiile în care inculpații ajung la soluția de încerca să-și retragă acordul de recunoaștere a vinovăției.
Augustin Zăbrăuțanu: „De obicei situațiile de încercare de retragere a acordului apar când această recunoaștere nu a fost neapărat o recunoaștere pură și simplă, deschisă, când omul a făcut-o probabil în raport și de situația lui personală, de ceilalți inculpați, s-a așteptat la o soluție. Și aici trebuie să fim rezonabili, oamenii își închipuie că făcând acest acord de recunoaștere, vor obține o soluție fantastică, în fine, atunci când îl semnează, el știe unde se găsește. Rațiunile pentru care un inculpat și-ar retrage acest acord arată că cel puțin imboldul de a face această recunoaștere nu a fost unul de eliberare și de a nu mai avea ceva de spus. Cred că situațiile în care inculpații ajung la soluția de încerca să-și retragă acest acord, să renunțe la această recunoaștere sunt rare. Pur și simplu e atât de complicat, lumesc vorbind, să ajungi acolo pentru că, trebuie să fim deschiși, Parchetele sunt destul de reticente. E greu să ajungi la acord de recunoaștere pentru infracțiuni pe care ei le consideră complexe.”
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro