Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Augustin Zăbrăuțanu: Situațiile de încercare de retragere a acordului apar când această recunoaștere nu a fost neapărat o recunoaștere pură și simplă
07.06.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Drept penal, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Augustin Zăbrăuțanu, ZĂBRĂUȚANU POPESCU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Penal tango: recunoașterea vinovățieiediția 139, organizată de Societatea de Științe Juridice, la situațiile în care inculpații ajung la soluția de încerca să-și retragă acordul de recunoaștere a vinovăției.

Augustin Zăbrăuțanu„De obicei situațiile de încercare de retragere a acordului apar când această recunoaștere nu a fost neapărat o recunoaștere pură și simplă, deschisă, când omul a făcut-o probabil în raport și de situația lui personală, de ceilalți inculpați, s-a așteptat la o soluție. Și aici trebuie să fim rezonabili, oamenii își închipuie că făcând acest acord de recunoaștere, vor obține o soluție fantastică, în fine, atunci când îl semnează, el știe unde se găsește. Rațiunile pentru care un inculpat și-ar retrage acest acord arată că cel puțin imboldul de a face această recunoaștere nu a fost unul de eliberare și de a nu mai avea ceva de spus. Cred că situațiile în care inculpații ajung la soluția de încerca să-și retragă acest acord, să renunțe la această recunoaștere sunt rare. Pur și simplu e atât de complicat, lumesc vorbind, să ajungi acolo pentru că, trebuie să fim deschiși, Parchetele sunt destul de reticente. E greu să ajungi la acord de recunoaștere pentru infracțiuni pe care ei le consideră complexe.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti