Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Analiza probatoriilor în recurs
08.06.2017 | Alina MATEI

Secţiuni: Content, Drept civil, Dreptul muncii, Dreptul sanatatii, Jurisprudență, Jurisprudența ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că prin neexecutarea hotărârii judecătorești pronunțată de instanța națională, precum și prin neexecutarea hotărârii Curții Europene a Drepturilor Omului, pârâții (Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului și Ministerul Sănătății) au săvârșit o faptă ilicită, în sensul dispozițiilor art. 998 vechiul Cod civil. Înalta Curte nu poate reține critica recurentului (MS) că reclamantul nu a prezentat avizul Colegiului Medicilor sau autorizația de practică a profesiei, raportat la dispozițiile art. 50 lit. h) din Codul muncii, întrucât aceste aspecte țin de probatoriile administrate și care vizează netemeinicia hotărârii atacate și nu nelegalitatea acesteia, neputând fi analizate în această etapă procesuală. (Decizia nr. 2 din data de 17 ianuarie 2017 pronunțată în recurs de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect pretenții – daune morale)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti