Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

ANSVSA. Participarea delegației României la conferința internațională ref. controlul calității. UPDATE: Progresele înregistrate
19.06.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 16 iunie 2017, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că participarea la cea de-a doua ediție a “Conferinței pentru controlul calității, inspecției și carantinei”, la Ningbo, în Republica Populară Chineză, s-a concretizat prin adoptarea unor măsuri benefice pentru relația dintre cele două state, potrivit unui comunicat ANSVSA.

Astfel, cel mai important progres a fost semnarea de către Geronimo Brănescu, președintele ANSVSA, și de către LI Yuanping, vice-ministru, a Protocolului tehnic pentru exportul de material seminal bovin.

Un progres notabil a fost înregistrat în ceea ce privește mierea, în sensul în care s-a obținut prelungirea perioadei de tranziție pentru export până la perfectarea formalităților prealabile semnării unui protocol.

De asemenea, negocierile privind alte teme de interes, cum sunt exportul de lucernă și cel de carne de pasăre au avansat considerabil. În ceea ce privește lucerna, au fost agreate de partea chineză condițiile sanitare veterinare pentru export. Pentru carnea de pasăre a fost transmis chestionarul solicitat de partea chineză, urmând ca după evaluarea acestuia, o misiune de evaluare a specialiștilor AQSIQ să viziteze România, pentru a verifica și aproba unitățile care doresc să exporte.

Un moment marcant al Conferinței l-a constituit ceremonia de lansare a Platformei informatice pentru zona pilot de cooperare și facilitare a comerțului dintre Republica Populară Chineză și țările Europei Centrale și de Est.

***

Miercuri, 7 iunie 2017, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că joi, 8 iunie 2017, delegația României, compusă din Geronimo Brănescu, președintele ANSVSA, Cristian Duicu, director general al Direcției Generale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Cristian Togan, director general al Direcției Generale Control Oficial, va participa la cea de-a doua ediție a “Conferinței pentru controlul calității, inspecției și carantinei”, care se desfășoară în Ningbo, în Republica Populară Chineză,  potrivit unui comunicat ANSVSA.

Scopul conferinței este acela de a întări colaborarea cu autoritățile responsabile pentru siguranța alimentelor din țările situate de-a lungul rutelor comerciale dintre Republica Populară Chineză și țările ECE, în vederea dezvoltării relațiilor de import-export cu produse alimentare și produse agricole, la finalizarea discuțiilor urmând a se semna o Declarație Comună, care va oficializa obiectivele agreate și acordurile asumate de participanți.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti