Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ANSVSA. Participarea delegației României la conferința internațională ref. controlul calității. UPDATE: Progresele înregistrate
19.06.2017 | JURIDICE.ro


Vineri, 16 iunie 2017, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că participarea la cea de-a doua ediție a “Conferinței pentru controlul calității, inspecției și carantinei”, la Ningbo, în Republica Populară Chineză, s-a concretizat prin adoptarea unor măsuri benefice pentru relația dintre cele două state, potrivit unui comunicat ANSVSA.

Astfel, cel mai important progres a fost semnarea de către Geronimo Brănescu, președintele ANSVSA, și de către LI Yuanping, vice-ministru, a Protocolului tehnic pentru exportul de material seminal bovin.

Un progres notabil a fost înregistrat în ceea ce privește mierea, în sensul în care s-a obținut prelungirea perioadei de tranziție pentru export până la perfectarea formalităților prealabile semnării unui protocol.

De asemenea, negocierile privind alte teme de interes, cum sunt exportul de lucernă și cel de carne de pasăre au avansat considerabil. În ceea ce privește lucerna, au fost agreate de partea chineză condițiile sanitare veterinare pentru export. Pentru carnea de pasăre a fost transmis chestionarul solicitat de partea chineză, urmând ca după evaluarea acestuia, o misiune de evaluare a specialiștilor AQSIQ să viziteze România, pentru a verifica și aproba unitățile care doresc să exporte.

Un moment marcant al Conferinței l-a constituit ceremonia de lansare a Platformei informatice pentru zona pilot de cooperare și facilitare a comerțului dintre Republica Populară Chineză și țările Europei Centrale și de Est.

***

Miercuri, 7 iunie 2017, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că joi, 8 iunie 2017, delegația României, compusă din Geronimo Brănescu, președintele ANSVSA, Cristian Duicu, director general al Direcției Generale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Cristian Togan, director general al Direcției Generale Control Oficial, va participa la cea de-a doua ediție a “Conferinței pentru controlul calității, inspecției și carantinei”, care se desfășoară în Ningbo, în Republica Populară Chineză,  potrivit unui comunicat ANSVSA.

Scopul conferinței este acela de a întări colaborarea cu autoritățile responsabile pentru siguranța alimentelor din țările situate de-a lungul rutelor comerciale dintre Republica Populară Chineză și țările ECE, în vederea dezvoltării relațiilor de import-export cu produse alimentare și produse agricole, la finalizarea discuțiilor urmând a se semna o Declarație Comună, care va oficializa obiectivele agreate și acordurile asumate de participanți.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate