BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Mediu
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială a oceanelor
08.06.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

8 iunie 2019Ziua mondială a oceanelor, este marcată, anual, la data de 8 iunie.

Tema pentru 2019: „Omul și Oceanul”.

Este oferită ocazia de a explora dimensiunea de gen a relației omenirii cu oceanul. În acest an, ne străduim să construim o mai mare alfabetizare în materie de oceane și de gen și să descoperim posibilitățile de promovare a egalității de gen în activitățile legate de ocean, cum ar fi cercetarea științifică marină, pescuitul, munca pe mare, migrația pe mare și traficul de ființe umane, – realizarea și gestionarea.

ONU găzduiește o conferință pentru sărbătorirea Zilei mondiale a oceanelor. Povestitorii și vorbitorii din întreaga lume se vor alătura pentru a-și împărtăși perspectivele pentru a construi o alfabetizare în domeniul oceanului și a genurilor și pentru a descoperi modalități posibile de promovare a egalității de gen în activitățile legate de ocean.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

8 iunie 2018Ziua mondială a oceanelor, este marcată, anual, la data de 8 iunie.

Accentul la acțiune pentru anul 2018: prevenirea poluării din plastic și încurajarea soluțiilor pentru un ocean sănătos. Poluarea din materiale poluante provoacă daune minore resurselor noastre marine.

De exemplu:

    • 80% din totalul poluării din ocean provin de la oameni pe uscat.
    • 8 milioane de tone de material plastic pe an ajung în ocean, provocând un dezastru asupra faunei sălbatice, pescuitului și turismului.
    • Poluarea din plastic costă viața a 1 milion de păsări marine și 100 000 de mamifere marine pe an. Peștii mănâncă din plastic și mâncăm peștele.
    • Plasticul provoacă 8 miliarde de dolari în daune ecosistemelor marine în fiecare an.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea,Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

8 iunie 2017: Ziua mondială a oceanelor (World Oceans Day), este marcată în fiecare an la 8 iunie cu scopul de a reaminti importanța pe care o au oceanele lumii în ceea ce privește influența asupra planetei și a speciei umane și de a mobiliza populația globală în proiectul pentru gestionarea durabilă a Oceanului Mondial.

Inițiată fiind la Summitul Națiunilor Unite de la Rio de Janeiro, Ziua mondială a oceanelor a fost recunoscută oficial prin Rezoluția 63/111 a Adunării Generale a ONU din decembrie 2008, , urmând a fi sărbătorită anual la 8 iunie.

Tema pentru 2017 este „Our oceans, our future” (Oceanele noastre, viitorul nostru). Întrucât oceanele acoperă aproximativ două treimi din suprafața Pământului, acestea reprezintă fundamentul vieții pe Pământ, generând cea mai mare parte a oxigenului pe care îl inspirăm, absorbind o mare parte din emisiile de dioxid de carbon și reglând clima.

Din nefericire, pescuitul excesiv, ilegal, nedeclarat și nereglementat, pescuitul distructiv, precum și practicile nesustenabile de acvacultură, poluarea marină, distrugerea habitatelor, speciile străine, schimbările climatice și acidificarea oceanelor au un impact negativ semnificativ asupra oceanelor și mărilor lumii, ducând  totoată la scăderea drastică a populației majorității speciilor marine

Web-site-ul oficial al campaniei este: un.org/oceansday și worldoceansday.org

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate