Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

PICCJ. Evaziune fiscală. Trimitere în judecată
08.06.2017 | Adina GANȚOLEA


Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

PICCJ. Evaziune fiscală. Trimitere în judecată.

Joi, 8 iunie 2017, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a adus la cunoştinţă următoarele:

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor L. G. şi L. M. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din rechizitoriul întocmit în cauză a rezultat următoarea situație de fapt:

În perioada 28.03.2011-februarie 2012 , în calitate de administratori de fapt ai unei societăţi comerciale, inculpații L. G. şi L. M. au omis, în tot sau în parte, evidențierea  în actele contabile ori în alte documente legale a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate (opt acte materiale) şi, totodată, au declarat în actele contabile sau în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale ori alte operațiuni fictive (22 acte materiale).

Astfel, prin nedeclararea veniturilor în sumă totală pe de o parte şi prin declararea unor achiziții de bunuri și servicii (cheltuieli) fictive pe de altă parte, inculpaţii au creat un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 2.325.194 lei, din care impozit pe profit 943.885 lei și TVA de plată 1.381.309 lei.

Procurorii au propus instanței menţinerea măsurilor asigurătorii instituite prin ordonanţă asupra bunurilor aflate în proprietatea inculpaţilor și a conturilor deținute de aceștia.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bacău.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

  :: sursa: www.mpublic.ro

Adina Ganțolea

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate