Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT. Evaziune fiscală, spălare de bani. Percheziții domiciliare


9 iunie 2017 | Adina GANȚOLEA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Dreptul penal al afacerilor, Sistemul judiciar
Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

DIICOT. Evaziune fiscală, spălare de bani. Percheziții domiciliare.

La data de 8 iunie 2017, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Vaslui şi lucrători din cadrul SCCO Vaslui, DGA și BCCO Iași efectuează 23 de percheziții, la mai multe locații de pe raza judeţelor Vaslui și Iași, dintre care două la sedii de instituții publice, în scopul destructurării unei grupări infracţionale organizate, specializate în comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală și spălarea banilor.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2017 pe raza judeţelor Vaslui și Iași a acționat o grupare infracțională organizată, specializată în comiterea de infracțiuni de natură economică coordonată de administratorul unei societăți comerciale din municipiul Vaslui, prejudiciul parțial fiind estimat la acest moment la suma de 700.000 de lei. Pe parcursul efectuării cercetărilor, s-a conturat faptul că membrii grupării  au beneficiat și de aportul unor funcționari publici, cărora în scopul îndeplinirii defectuoase a atribuțiunilor de serviciu li s-au oferit sume de bani sau alte foloase necuvenite.

Totodată, urmează ca în cursul zilei de 8 iunie 2017 să fie audiate circa 25 de persoane, urmând ca în funcție de probatoriul administrat să fie luate și alte măsuri de procurorul de caz.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Adina Ganțolea

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică