Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

CA Cluj-Napoca. Lămurire și drept la replică ref. articol publicat în presă


08.06.2017 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 8 iunie 2017, Curtea de Apel Cluj Napoca a transmis un drept la replică, ca urmare a apariției în presă a articolului „Greu de judecat”, publicat de către Clujust la data de 24 mai 2017, potrivit unui comunicat al CA Cluj-Napoca, publicat de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Textul integral:

Lămurire şi drept la replică referitor la articolul intitulat „Greu de judecat” publicat de către Clujust la data de 24 mai 2017

Articolul menţionat, conţine un paragraf, care pare să nu aibă legătură cu demersul jurnalistic urmărit, respectiv acela de a aduce în spaţiu public două hotărâri judecătoreşti: Instanța Curții de Apel Cluj a fost constituită din președinte Amalia Alexandrina Marin și judecători Iarina Ioana Prelipceanu și Antoniu Simon. În decizie se arată textual ”Compunerea completului de judecată desemnat să participe la judecarea cauzei a fost stabilit potrivit Hotărârii nr. 74 din 1.09.2016 a Colegiului de conducere al Curții de Apel Cluj”. Anterior acestei hotărâri, în complet era Sergiu Leon Rus, care a fost înlocuit de Iarina Prelipceanu, avansată anul trecut de la Tribunal la Curte. Aceasta este judecătoarea care a dat în judecată Baroul Cluj.

Referitor la paragraful menţionat, Curtea de Apel Cluj precizează că referirea străină şi marginală, precum şi invocarea unor aspecte din viata profesională a unui judecător, prin trimitere la un articol de presă care prezintă în mod limitat şi neconcludent un eveniment din trecut, demult consumat, în cadrul prezentării unui litigiu de drept comun al unei persoane fizice, nu pot pune în discuţie obiectivitatea instanţei de judecată şi autoritatea hotărârii judecătoreşti, pronunţată de judecătorii sus menţionaţi.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti