Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

SAB a sesizat MJ ref. obligativitatea programării online prealabile pentru asistarea clienților de către avocat în fața ANC
12.06.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 9 iunie 2017, Societatea Avocaților din București a anunțat că marți, 6 iunie 2017, a înaintat Ministerului Justiției o sesizare și cerere de audiență cu privire la instituirea obligației unei programări online prealabile pentru avocații care doresc să își asiste clienții în fața Autorității Naționale pentru Cetățenie, potrivit unui comunicat SAB.

Text integral:

„În cursul zilei de 06 Iunie 2017, Societatea Avocatilor din Bucuresti a comunicat Ministerului Justiției o Sesizare și Cerere de audiență cu privire la gravele îngrădiri aduse exercitării profesiei de avocat la Autoritatea Națională Pentru Cetățenie de către noul Președinte al acesteia, dl. Andrei Tinu, solicitându-vă revocarea măsurii dispuse de către acesta si anume că avocații pot asista clienții lor numai în baza unei programări online.

Societatea Avocatilor din București a luat act cu stupoare de îngrădirile care sunt aduse exercitarii profesiei de avocat printr-o măsură administrativă dispusă de către Președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC) potrivit căreia depunerile cererilor de redobândire a cetățeniei române se poate realiza doar online, programare care nu permite efectuarea de programări multiple prin intermediul aceleiași adrese de e-mail, decizie pe care nu o regăsim nicăieri la nivelul Autorității. S-a constatat astfel că sunt încălcate prevederile art. 2 alin. 3 din Legea nr. 51/1995 actualizată și republicată.

În acest sens s-a pronunțat și Baroul București prin Adresa nr. 5153/c/31.03.2017 care a fost trimisă atât către Ministerul Justiției, cât și către Prețedintele ANC, împreună cu dovezi care atestă cele sesizate.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti