Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

SNPAP Tîrgu Ocna. Seminarul Tehnic Internațional „Autoapărarea – Educație și spirit”, ediția a VII-a
09.06.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, în parteneriat cu Federaţia Română de Taekwondo WTF şi Primăria Oraşului Tîrgu Ocna, a organizat în perioada 8-9 iunie 2017, Seminarul Tehnic Internaţional „Autoapărarea – Educație și spirit” – ediţia a VII-a.

Manifestarea promovează sportul şi sentimentul de siguranţă socială, dar şi profesionalismul şi dăruirea celor care fac parte din structurile specializate.

Prin intermediul seminarului sunt reunite, în fiecare an, la Tîrgu Ocna, instituţiile ce fac parte din sistemul public de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale statului care au atribuţii în instituirea şi menţinerea ordinii publice, stabilite în funcţie de sarcinile şi misiunile complexe pe care le au de îndeplinit.

Seminarul a fost coordonat de Florin Șilochi, comisar de penitenciare, profesor şi antrenor de autoapărare în cadrul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare şi coordonator al secţiunii HOSHINSUL (autoapărare) din cadrul Federaţiei Române de Taekwondo WTF, împreună cu alţi tehnicieni desemnaţi de Federaţie.

La această ediţie a seminarului tehnic au participat delegaţii formate din specialişti în autoapărare, pregătire fizică şi militară din cadrul următoarelor instituţii: Federaţia Română de Taekwondo WTF, Administraţia Naţională a Penitenciarelor reprezentantă de Structurile Asociate pentru Măsuri de Securitate Specială, Departamentul Instituţiilor Penitenciare din Republica Moldova reprezentat prin Detaşamentul cu destinaţie specială ”Pantera” , Ministerul Apărării Naţionale reprezentat de Statul Major General, Statul Major al Forţelor Terestre reprezentat de Batalionului 265 Poliţia Militară, Bucureşti, Statul Major al Forţelor Navale, Statul Major al Forţelor Aeriene reprezentat de Baza 95 Aeriană Erou Căpitan Aviator ”Alexandru Şerbănescu” Bacău, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, Jandarmeria Română reprezentată de Batalionul 9 Jandarmi Protecţie instituţională Bucureşti, Gruparea Mobilă de Jandarmi „Burebista” – Braşov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi ,,Ştefan cel Mare “ Bacău şi Gruparea Mobilă de Jandarmi „Alexandru cel Bun” Bacău, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău şi Clubul Sportiv „SSILUM” Tîrgu Ocna.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unor specialişti din străinătate, respectiv din Ungaria, Polonia,Turcia si Anglia.

Programul Seminarului Tehnic Naţional „Autoapărarea – Educație și spirit” a cuprins lucrări practice, privind elementele de intervenţie profesională şi a deprinderilor specifice prevăzute în „Manualul privind structurile asociate pentru măsuri de securitate specială, constrângere şi control precum şi pentru utilizarea mijloacelor şi tehnicilor de imobilizare” elaborat la nivelul sistemului administraţiei penitenciare din România, susţinute de către elevi şi ceilalţi participanţi.

Prima zi Seminarului Tehnic, respectiv 8 iunie 2017, a debutat la sediul scolii cu deschiderea oficială a seminarului şi prezentarea invitaţilor, urmată de un work-shop în cadrul căruia au fost prezentate aplicaţii demonstrative desfăşurate sub coordonarea lui Keith Sinclair– vicepreşedinte „Defensive Tactics Group” – Ţara Galilor.

În a doua parte a zilei seminarul a continuat la sala de sport a Colegiului ”Costache Negri” Tîrgu Ocna şi a cuprins activităşi specifice de pregătire practică pentru învăţarea şi consolidarea elementelor de intervenţie profesională şi a deprinderilor specifice, în cadrul cărora domnul Comisar de penitenciare Florinel Şilochi, a coordonat şi prezentat, sub directa îndrumare a lui Constantin Apostol, preşedintele Federaţiei Naţionale de Taekwondo, aspecte tehnice şi practice prevăzute în manual.

Ultima zi a Seminarului, respectiv 9 iunie 2017, a început în Parcul Măgura Tîrgu Ocna cu prezentarea delegaţiilor participante, a invitaţilor, continuând cu un program interesant şi atractiv de prezentare a tehnicilor specifice, cuprinzând elemente de intervenţie profesională şi specifică, susţinut simultan de către toţi elevii Şcolii.
Seminarul Tehnic Internaţional „Autoapărarea – Educație și spirit” a devenit un bun prilej de promovare şi dezvoltare a bunelor relaţii de cooperare, schimb de experienţă şi de bune practici între instituţiile participante precum şi o oportunitate de deschidere a sistemului penitenciar românesc către societatea civilă

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti