« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CA Iași. Luare de mită. Condamnare definitivă
12.06.2017 | Adina GANȚOLEA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

CA Iași. Luare de mită. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală nr. 409 din 25 mai 2017, Curtea de Apel Iași a hotărât condamnarea inculpaților A. A.-A. și D. G., consilieri în cadrul A.F.I.R. – Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Iași, la data faptei, la câte o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a desfăşura activitatea de consilier în cadrul în cadrul A.F.I.R. – Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Iași, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Instanța a dispus disjungerea cauzei privind pe inculpaţii M. G., M. V., C. N.-I., P. L. B., H. C. L. și V. V. şi formarea unui nou dosar.

În cazul inculpaților A. A.-A. și D. G., instanța a ținut cont, la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații A. A.-A. și D. G. vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Local Iaşi la Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat sau la Direcţia de Asistenţă Comunitară Iași.

Instanța a dispus confiscarea sumei de 400 lei de la fiecare dintre inculpații A. A.-A. și D. G., sume ce au fost consemnate de aceștia la bancă.

Instanța a obligat inculpaţii A. A.-A. și D. G. să plătească statului suma de 7.600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, câte 3.800 lei de fiecare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iași la data de 20 aprilie 2016, comunicat 548/VIII/3 din 20 aprilie 2016.

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Adina Ganțolea

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD