Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

CA Iași. Luare de mită. Condamnare definitivă
12.06.2017 | Adina GANȚOLEA


Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

CA Iași. Luare de mită. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală nr. 409 din 25 mai 2017, Curtea de Apel Iași a hotărât condamnarea inculpaților A. A.-A. și D. G., consilieri în cadrul A.F.I.R. – Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Iași, la data faptei, la câte o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a desfăşura activitatea de consilier în cadrul în cadrul A.F.I.R. – Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Iași, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Instanța a dispus disjungerea cauzei privind pe inculpaţii M. G., M. V., C. N.-I., P. L. B., H. C. L. și V. V. şi formarea unui nou dosar.

În cazul inculpaților A. A.-A. și D. G., instanța a ținut cont, la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații A. A.-A. și D. G. vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Local Iaşi la Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat sau la Direcţia de Asistenţă Comunitară Iași.

Instanța a dispus confiscarea sumei de 400 lei de la fiecare dintre inculpații A. A.-A. și D. G., sume ce au fost consemnate de aceștia la bancă.

Instanța a obligat inculpaţii A. A.-A. și D. G. să plătească statului suma de 7.600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, câte 3.800 lei de fiecare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iași la data de 20 aprilie 2016, comunicat 548/VIII/3 din 20 aprilie 2016.

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Adina Ganțolea

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate