Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

CA București. Cumpărare de influență, trafic de influență. Condamnare definitivă
12.06.2017 | Adina GANȚOLEA


Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

CA București. Cumpărare de influență, trafic de influență. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală nr. 862/A din 31 mai 2017, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul S. G. G., director al Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare şi interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influență.

2. Condamnă pe inculpatul B. M. C., președinte al Consiliului Județean Buzău, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare şi interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență.

În cazul inculpatului B. M. C., instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei de prevederile articolului privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Dispune confiscarea de la inculpatul B. M. C. a sumei de 75.000 euro.

Obligă inculpații la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat după cum urmează: pe inculpatul B. M. C. la suma de 6.000 lei și pe inculpatul S. G. G. la suma de 8.000 lei.

Obligă pe apelantul inculpat S. G. G. la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie la data de 21 octombrie 2015, comunicat 1642/VIII/3 din 22 octombrie 2015.

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Adina Ganțolea

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate