Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

ANPC. Verificări în sectorul suplimentelor alimentare
13.06.2017 | JURIDICE.ro


Luni, 12 iunie 2017, Autoritatea Națională pentru protecția Consumatorilor a anunțat că, în perioada 2-10 mai 2017, a efectuat o acțiune de control având ca scop verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind modul de comercializare, etichetare, prezentare și publicitate a suplimentelor alimentare, potrivit unui comunicat ANPC.

În cazul a 289 de operatori economici, din totalul de 531 verificați, au fost constatate neregului, sancțiunile aplicate fiind:
– oprirea temporară de la comercializare a 294 kg suplimente alimentare în valoare de 49.119 lei până la intrarea în legalitate;
– oprirea definitivă și scoaterea de la comercializare a cantității de 38 kg suplimente alimentare în valoare de 1.989 lei care prezenta data durabilității minimale depășită;
– aplicarea de 322 sancțiuni contravenționale, constând în 141 amenzi contravenționale însumând 354.100 lei și 181 avertismente, pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate