Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Ministerul Justiției. Prima reuniune a Consiliului de Management Strategic
12.06.2017 | JURIDICE.ro


Luni, 12 iunie 2017, la sediul Ministerului Justiției a avut loc prima reuniune a Consiliului de Management Strategic, înființat prin Protocolul încheiat la data de 6 decembrie 2016 între Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție și Ministerul Public, potrivit unui comunicat al MJ.

Convocarea Consiliului de Management Strategic a avut loc la inițiativa prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, în scopul discutării măsurilor ce se impun a fi urmate pentru aducerea la îndeplinire a recomandărilor Mecanismului de Cooperare și Verificare, conform raportului Comisiei Europene publicat la 25 ianuarie 2017.

Alături de prof. univ. dr. Tudorel Toader, care a condus reuniunea, la lucrări au participat: Cristina Tarcea, președintele ICCJ, Mariana Ghena, președintele CSM, Marieta Safta, secretar de stat în MJ și Augustin Lazăr, procurorul general PICCJ.

Discuțiile au vizat recomandările MCV și măsurile ce se impun pentru îndeplinirea acestora, proiectele de acte normative inițiate de către MJ, care sunt aproape de finalizare, procedurale privind evaluarea aplicării celor patru coduri, reamintindu-se faptul că instanțele și parchetele au posibilitatea să transmită Ministerului Justiției propuneri pe această temă până la data de 15 iulie 2017, dar și unele proiecte cum ar fi Cartierul pentru Justiție, proiect care vizează infrastructura instanțelor și parchetelor, și Protocolul de colaborare inter-instituțional privind educația juridică în școli.

În acest context, ministrul Justiției a apreciat că sunt necesare reuniuni lunare ale Grupului tehnic de lucru, în vederea informării asupra punctelor ce ar trebui să facă obiectul discuțiilor Consiliului.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate