TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Alina Tugearu: Atunci când pornim în acest exercițiu speculativ…
19.06.2017 | Andreea LUPU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Av. Alina Tugearu, Partner ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS, s-a referit, în cadrul dezbaterii Un leu? Un recursediția 140, organizată de Societatea de Științe Juridice, la ce trebuie avut în vedere în exercițiul speculativ referitor la Decizia Curții Constituționale încă nemotivată, privind excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. XVIII alin. (2) din Legea nr. 2/2013.

Alina Tugearu„Cred că sunt două elementele pe care trebuie să le avem în vedere atunci când pornim în acest exercițiu speculativ. O dată că potrivit comunicatului excepția a fost invocată cu privire la dispozițiile alin. (2) în totalitatea sa astfel încât o limitare n-ar fi neapărat justificată, însă pe de altă parte raportat la conținutul comunicatului ni se spune că exclusiv acest criteriu valoric ar fi fost problema care ar fi condus la neconstituționalitatea textului și nu se invocă niciun alt element care să sprijine teza în sensul că și celelalte situații prevăzute de alin. (2) ar intra sub incidența excepției.”

Andreea Lupu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate