Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Alina Tugearu: Atunci când pornim în acest exercițiu speculativ…
19.06.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Alina Tugearu, Partner ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS, s-a referit, în cadrul dezbaterii Un leu? Un recursediția 140, organizată de Societatea de Științe Juridice, la ce trebuie avut în vedere în exercițiul speculativ referitor la Decizia Curții Constituționale încă nemotivată, privind excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. XVIII alin. (2) din Legea nr. 2/2013.

Alina Tugearu„Cred că sunt două elementele pe care trebuie să le avem în vedere atunci când pornim în acest exercițiu speculativ. O dată că potrivit comunicatului excepția a fost invocată cu privire la dispozițiile alin. (2) în totalitatea sa astfel încât o limitare n-ar fi neapărat justificată, însă pe de altă parte raportat la conținutul comunicatului ni se spune că exclusiv acest criteriu valoric ar fi fost problema care ar fi condus la neconstituționalitatea textului și nu se invocă niciun alt element care să sprijine teza în sensul că și celelalte situații prevăzute de alin. (2) ar intra sub incidența excepției.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti