Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Alina Tugearu: Atunci când pornim în acest exercițiu speculativ…


19 iunie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Av. Alina Tugearu, Partner ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS, s-a referit, în cadrul dezbaterii Un leu? Un recursediția 140, organizată de Societatea de Științe Juridice, la ce trebuie avut în vedere în exercițiul speculativ referitor la Decizia Curții Constituționale încă nemotivată, privind excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. XVIII alin. (2) din Legea nr. 2/2013.

Alina Tugearu„Cred că sunt două elementele pe care trebuie să le avem în vedere atunci când pornim în acest exercițiu speculativ. O dată că potrivit comunicatului excepția a fost invocată cu privire la dispozițiile alin. (2) în totalitatea sa astfel încât o limitare n-ar fi neapărat justificată, însă pe de altă parte raportat la conținutul comunicatului ni se spune că exclusiv acest criteriu valoric ar fi fost problema care ar fi condus la neconstituționalitatea textului și nu se invocă niciun alt element care să sprijine teza în sensul că și celelalte situații prevăzute de alin. (2) ar intra sub incidența excepției.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii