Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Delia Narcisa Theohari: Dar îmi pun următoarea problemă…
21.06.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Procedură civilă, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. drd. Delia Narcisa Theohari, TRIBUNALUL BUCUREȘTI, formator INM, s-a referit, în cadrul dezbaterii Un leu? Un recursediția 140, organizată de Societatea de Științe Juridice, la efectele Deciziei Curții Constituționale privind excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. XVIII alin. (2) din Legea nr. 2/2013.

Delia Narcisa Theohari„Între momentul pronunțării Deciziei Curții Constituționale și momentul publicării Deciziei Curții Constituționale în Monitorul Oficial, dispoziția legală constatată neconstituțională este în vigoare, nici măcar nu este suspendată, pentru că pe parcursul celor 45 de zile care curg de la data publicării abia este efectul suspensiv, după care se consideră abrogate în măsura în care Parlamentul în cazul de față nu le-a pus în consonanță cu Constituția. Prin urmare, ele sunt în vigoare. Ca atare, eu una nu aș trece la calea de atac cu recurs și aș spune că e definitivă. Dar îmi pun următoarea problemă – să zicem că încă ești în termen de exercitare a unui recurs care nu îți este deschis de lege și îl exerciți în termen de 30 de zile și invoci excepția de neconstituționalitate care evident la un moment dat se va respinge ca devenită inadmisibilă de către Curtea Constituțională, pentru că ea deja s-a pronunțat. N-ar putea după aceea în ipoteza în care recursul va fi respins ca inadmisibil de către Înalta Curte să se revizuiască această Decizie? Cu atât mai mult cu cât Curtea Constituțională a spus că și deciziile care nu evocă fondul sunt supuse acestui motiv de revizuire.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti