Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
5 comentarii

Dumitru Dobrev: Cum o să poată să ducă ICCJ toate recursurile din țara aceasta?


16 iunie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Procedură civilă, SELECTED

Av. dr. Dumitru Dobrev, Partner DOBRINESCU DOBREV, s-a referit, în cadrul dezbaterii Un leu? Un recursediția 140, organizată de Societatea de Științe Juridice, la efectele pe care le-ar putea produce Decizia Curții Constituționale privind excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. XVIII alin. (2) din Legea nr. 2/2013.

Dumitru Dobrev„A mai fost o încercare la începutul anilor 2000 să se facă din Înalta Curte precum Casația franceză, să se unifice, nu s-a reușit, sistemul nu a funcționat și a trebuit să se revină, inițial cu recursuri la curțile de apel, la tribunale. Exista 2821 și erau doar fond la judecătorie și recurs la tribunal. Trebuie să ne gândim că sunt 3 secții care aplică procedura civilă, Secția I, Secția a II-a și cea de contencios și probabil că sunt în jur de 70-80 de oameni, mulți dintre ei la o vârstă, cum o să poată să ducă toate recursurile din țara aceasta?”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică