Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Ion Dragne: 500000 este mai egal decât 1000000?
22.06.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. dr. Ion Dragne, Managing Partner DRAGNE & ASOCIAȚII, Decanul BAROULUI BUCUREȘTI, s-a referit, în cadrul dezbaterii Un leu? Un recursediția 140, organizată de Societatea de Științe Juridice, la efectele Deciziei Curții Constituționale privind excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. XVIII alin. (2) din Legea nr. 2/2013 în raport și cu art. 483 alin. (2) din Codul de procedură civilă încă neintrat în vigoare.

Ion Dragne: „Să înțeleg că a devenit cumva un pic nesigur din punct de vedere constituțional criteriul valoric fiindcă noi avem un criteriu valoric și în 483 alin. (2) din Codul de procedură civilă încă neintrat în vigoare. Avem un moment 1 ianuarie 2019 când nu vor fi supuse recursului hotărârile date precum și, iau sintagma din Decizia Curții, în cereri evaluabile în bani de până la 500000 de lei. Și se pune întrebarea – oare Curtea își va stabili praguri valorice sub care egalitatea în drepturi este încălcată și dincolo de care egalitatea în drepturi este respectată? 500000 este mai egal decât 1000000?”

Andreea Lupu

 

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti