Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Ion Dragne: 500000 este mai egal decât 1000000?


22 iunie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Av. dr. Ion Dragne, Managing Partner DRAGNE & ASOCIAȚII, Decanul BAROULUI BUCUREȘTI, s-a referit, în cadrul dezbaterii Un leu? Un recursediția 140, organizată de Societatea de Științe Juridice, la efectele Deciziei Curții Constituționale privind excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. XVIII alin. (2) din Legea nr. 2/2013 în raport și cu art. 483 alin. (2) din Codul de procedură civilă încă neintrat în vigoare.

Ion Dragne: „Să înțeleg că a devenit cumva un pic nesigur din punct de vedere constituțional criteriul valoric fiindcă noi avem un criteriu valoric și în 483 alin. (2) din Codul de procedură civilă încă neintrat în vigoare. Avem un moment 1 ianuarie 2019 când nu vor fi supuse recursului hotărârile date precum și, iau sintagma din Decizia Curții, în cereri evaluabile în bani de până la 500000 de lei. Și se pune întrebarea – oare Curtea își va stabili praguri valorice sub care egalitatea în drepturi este încălcată și dincolo de care egalitatea în drepturi este respectată? 500000 este mai egal decât 1000000?”

Andreea Lupu

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii