Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

SUA. Instanța de apel a decis menținerea blocajului asupra decretului prezidențial ref. suspendarea vizelor de călătorie pentru cetățenii din șase state
19.06.2017 | Magdalena SĂRSAN


Magdalena Sărsan

Magdalena Sărsan

Luni, 12 iunie 2017, Curtea de Apel din San Francisco a menţinut decizia luată în luna martie de către un judecător federal din Hawaii, care a blocat decretul lui Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, privind suspendarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii din şase state din Africa şi Orientul Mijlociu, potrivit nytimes.com.

În motivarea instanței se arată că preşedintele SUA a încălcat legea privind imigraţia, prin discriminarea unor cetăţeni musulmani pe baza naţionalităţii lor şi prin faptul că nu a demonstrat că pătrunderea acestora în ţară ar afecta interesele americane.

La 6 martie 2017, Donald Trump a emis o ordonanţă executivă antiimigraţie, impunând restricţii de călătorie timp de 90 de zile pentru cetăţenii din Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen și a solicitat o interdicţie de 120 de zile pentru toţi refugiaţii.

La începutul lunii iunie, președintele a solicitat revizuirea ordonanței, în sensul înăspririi condițiilor de călătorie în SUA.

Magdalena Sărsan

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate