Secţiuni » Arii de practică » Business » Piaţa de capital
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti

Regulamentul (UE) de stabilire a standardelor tehnice de punere în aplicare privind termenele pentru comunicările și publicările referitoare la retragerea instrumentelor financiare de la tranzacționare


21 iunie 2017 | Elena ALBU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Flux informații, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Noutăți legislative, Piața de capital

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 153/1 din data de 16 iunie 2017 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/1005 al Comisiei din 15 iunie 2017 de stabilire a standardelor tehnice de punere în aplicare privind formatul și termenele pentru comunicările și publicările referitoare la suspendarea și retragerea instrumentelor financiare de la tranzacționare în conformitate cu Directiva 2014/65/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind piețele instrumentelor financiare.

Directiva 2014/65/UE instituie un sistem prin care suspendările de la tranzacționare, ridicarea acestor suspendări și retragerea de la tranzacționare trebuie să fie publicate și comunicate la timp și într-o manieră eficientă.

Publicarea informațiilor de mai sus, pe site-uri web, de către operatorii de locuri de tranzacționare și autoritățile competente asigură accesul ușor, fără a impune costuri suplimentare semnificative. Prin urmare, publicarea pe un site web ar trebui să fie mijlocul principal de publicare și diseminare simultană a informațiilor în Uniune. Pentru a se asigura că informațiile sunt puse simultan la dispoziția tuturor, publicarea prin alte mijloace ar trebui să fie posibilă numai în același timp cu publicarea pe site-ul web sau după această publicare.

Din cauza nevoii de comunicare rapidă și exactă, de natură să permită funcționarea schimbului de informații și a cooperării prevăzute în Directiva 2014/65/UE, ar trebui stabilite formate și termene uniforme pentru comunicările și publicările de informații, astfel încât toate informațiile relevante să fie comunicate și publicate cu ușurință și în mod eficient. Utilizarea acestor formate și termene ar trebui să nu aducă atingere utilizării altor formate sau termene în circumstanțe excepționale și neprevăzute, în cazurile în care formatele și termenele prevăzute în prezentul regulament nu ar fi adecvate având în vedere amploarea și urgența comunicărilor care ar fi impuse, de exemplu, de închiderea întregii piețe.

Din motive de coerență și pentru a se asigura buna funcționare a piețelor financiare, este necesar ca dispozițiile prezentului regulament și cele ale Directivei 2014/65/UE să se aplice de la aceeași dată.

Prezentul regulament se bazează pe proiectul de standarde tehnice de punere în aplicare transmis Comisiei de către Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA).

Prezentul regulament intră în vigoare la 6 iulie 2017.

Consilier juridic Elena Albu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică