Secţiuni » Arii de practică » Business » Piaţa de capital
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti
 

Regulamentul (UE) de stabilire a standardelor tehnice de punere în aplicare privind termenele pentru comunicările și publicările referitoare la retragerea instrumentelor financiare de la tranzacționare
21.06.2017 | Elena ALBU

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9, Piața de capital
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 153/1 din data de 16 iunie 2017 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/1005 al Comisiei din 15 iunie 2017 de stabilire a standardelor tehnice de punere în aplicare privind formatul și termenele pentru comunicările și publicările referitoare la suspendarea și retragerea instrumentelor financiare de la tranzacționare în conformitate cu Directiva 2014/65/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind piețele instrumentelor financiare.

Directiva 2014/65/UE instituie un sistem prin care suspendările de la tranzacționare, ridicarea acestor suspendări și retragerea de la tranzacționare trebuie să fie publicate și comunicate la timp și într-o manieră eficientă.

Publicarea informațiilor de mai sus, pe site-uri web, de către operatorii de locuri de tranzacționare și autoritățile competente asigură accesul ușor, fără a impune costuri suplimentare semnificative. Prin urmare, publicarea pe un site web ar trebui să fie mijlocul principal de publicare și diseminare simultană a informațiilor în Uniune. Pentru a se asigura că informațiile sunt puse simultan la dispoziția tuturor, publicarea prin alte mijloace ar trebui să fie posibilă numai în același timp cu publicarea pe site-ul web sau după această publicare.

Din cauza nevoii de comunicare rapidă și exactă, de natură să permită funcționarea schimbului de informații și a cooperării prevăzute în Directiva 2014/65/UE, ar trebui stabilite formate și termene uniforme pentru comunicările și publicările de informații, astfel încât toate informațiile relevante să fie comunicate și publicate cu ușurință și în mod eficient. Utilizarea acestor formate și termene ar trebui să nu aducă atingere utilizării altor formate sau termene în circumstanțe excepționale și neprevăzute, în cazurile în care formatele și termenele prevăzute în prezentul regulament nu ar fi adecvate având în vedere amploarea și urgența comunicărilor care ar fi impuse, de exemplu, de închiderea întregii piețe.

Din motive de coerență și pentru a se asigura buna funcționare a piețelor financiare, este necesar ca dispozițiile prezentului regulament și cele ale Directivei 2014/65/UE să se aplice de la aceeași dată.

Prezentul regulament se bazează pe proiectul de standarde tehnice de punere în aplicare transmis Comisiei de către Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA).

Prezentul regulament intră în vigoare la 6 iulie 2017.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti