Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

DNA. Trafic de influență, luare de mită. Trimitere în judecată, control judiciar
19.06.2017 | Adina GANȚOLEA

Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

DNA. Trafic de influență, luare de mită. Trimitere în judecată, control judiciar.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a inculpatelor:

P. G., pentru comiterea infracțiunilor de:
trafic de influență în formă continuată (2 fapte),
complicitate la luare de mită în formă continuată,
trafic de influență,
complicitate la luare de mită,

G. M., la data faptelor consilier în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Giurgiu – Serviciul de Inspecție Fiscală, pentru comiterea infracțiunilor de:
luare de mită în formă continuată,
luare de mită,

V. O. -P., la data faptelor inspector în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Giurgiu – Serviciul de Inspecție Fiscală, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada septembrie-decembrie 2013, inculpata P. G., prevalându-se de influența pe care ar avea-o pe lângă funcționari cu atribuții de control din cadrul ANAF – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Giurgiu, a pretins și primit, pentru sine, de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 500 lei și alte foloase necuvenite.
Foloasele respective au fost primite pentru a-și exercita influența asupra inspectorului G. M. din cadrul AJFP Giurgiu care, în contextul executării unor controale la firmele martorului, a primit de la acesta din urmă, prin intermediul inculpatei P. G., suma de 1.500 lei și alte produse alimentare.
În perioada 16-27 mai 2016, inculpatele G. M. și V. O.-P. au primit, în aceleași condiții, de la același om de afaceri, câte un medalion din argint cu lănțișor, în valoare de aproximativ 350 lei.
Acționând în aceeași manieră, în cursul anului 2014, inculpata P. G. a pretins de la același om de afaceri 4.000 lei și o sumă cuprinsă între 5.000-10.000 euro, bani care ar fi trebuit remiși ulterior unor persoane din conducerea AJFP Giurgiu.
În cursul lunii iunie 2014, prevalându-se de influența pe care ar fi avut-o pe lângă o persoană din conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, inculpata P. G. a primit de la martor suma de 20.000 lei, în schimbul obținerii unor soluții favorabile omului de afaceri în dosarele în care acesta era cercetat pentru evaziune fiscală.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a popririi, în vederea confiscării speciale, asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu de către o a treia persoană inculpatei P. G. până la concurența sumei de 24.500 lei. De asemenea, s-a mai dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra celor două medalioane primite în condițiile de mai sus și asupra sumei de 1.500 lei ridicată de la inculpata G. M., în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Adina Ganțolea


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.