Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

MAE. Reuniunea Grupului de lucru interministerial privind Brexit

20.06.2017 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Luni, 19 iunie 2017, la sediul Ministerului Afacerilor Externe a avut loc reuniunea săptămânală a Grupului de lucru interministerial privind Brexit, pe agenda de lucru aflându-se discuții referitoare la dosarele la zi în vederea lansării oficiale a negocierilor între UE27 și Marea Britanie, precum și deciziile care trebuie luate pentru pregătirea candidaturii României în procesul de relocare a Agenției Europene pentru Medicamente, potrivit unui comunicat al MAE.

În contextul demării în mod oficial a negocierilor între UE27 și Marea Britanie, Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene, a arătat că România va participa activ la definirea și consolidarea unei poziții care să reflecte interesele UE27 în negocieri. Ministrul delegat a susținut, totodată, că mandatul cu care Comisia Europeană și negociatorul șef Michel Barnier se angajează în negocieri include și obiectivele României și a transmis sprijinul pentru un proces de negociere transparent, predictibil și cu rezultate favorabile pentru ambele părți.

Totodată, un alt punct pe ordinea de zi l-a constituit analiza propunerii revizuite a Comisiei Europene privind criteriile pe baza cărora vor fi analizate candidaturile statelor membre pentru relocarea agențiilor europene cu sediul în Marea Britanie, respectiv Agenția Europeană pentru Medicamente și Autoritatea Bancară Europeană. În condițiile în care România intenționează să își depună candidatura pentru relocarea Agenției Europene pentru Medicamente, au fost stabilite termene clare, astfel încât dosarul de candidatură să fie finalizat până la data de 15 iulie 2017.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week