Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Ziua mondială a refugiatului
20.06.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

20 iunie 2019Ziua mondială a refugiatului este marcată, anual, la data de 20 iunie.

Tema pentru 2019: „StepWithRefugees — Take A Step on World Refugee Day”.

În întreaga lume, comunitățile, școlile, întreprinderile, grupurile de credință și oamenii din toate categoriile sociale iau pași mari și mici în solidaritate cu refugiații.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

20 iunie 2018Ziua mondială a refugiatului este marcată, anual, la data de 20 iunie.

Anul 2018 este al 18-lea an al evenimentului, condus de Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați, pentru a afirma că lumea susține și se află cu refugiați. Evenimentul vizează conștientizarea globală a responsabilității globale pentru refugiați.

Ziua Mondială a Refugiaților onorează puterea și curajul refugiaților și încurajează conștientizarea și sprijinirea publicului pentru refugiați, oameni care au fost nevoiți să-și părăsească țara de origine din cauza unui conflict sau a unui dezastru natural.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

20 iunie 2017: Ziua mondială a refugiatului (World Refugee Day) este marcată, în fiecare an, la 20 iunie pentru a cinsti curajul, puterea și decizia familiilor care sunt forțate să își părăsească locuințele sub amenințarea războiului, a persecuției și a violenței.

Evenimentul a fost stabilit prin Rezoluția 55/76 a Adunării Generale a Națiunilor Unite, din 4 decembrie 2000, și a fost celebrat pentru prima dată în 2001, odată cu împlinirea a 50 de ani de la semnarea Convenţiei de la Geneva din 1951 privind statutul refugiatului.

Pentru a apăra drepturile și bunăstarea refugiaților, pe 14 decembrie 1950, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a înființat Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR), organism mandatat să conducă și să coordoneze operațiuni internaționale pentru protecția refugiaților.

În septemprie 1989, UNHCR a deschis un birou de legătură în România iar în 1992 s-a deschis și Reprezentanța UNHCR în România, după ce  la 7 ianuarie 1991 România a aderat la Convenția de la Geneva și la Protocolul adițional al acesteia din 1967.

UNHCR a oferit asistență tehnică guvernului român pentru îmbunătățirea sistemului de azil și a condițiilor de primire și cazare, dar și pentru implementarea unor programe coerente de integrare pentru cei cărora li se acordă o formă de protecție (statutul de refugiat sau protecție subsidiară).

În 2016, numărul persoanelor care au fost nevoite să își părăsească locuințele din cauza războaielor, persecuțiilor, foametei sau dezastrelor naturale a atins un nou record – 65,5 milioane – dintre care aproximativ jumătate sunt copii.

Comisia Europeană a propus un mecanism automat și permanent de împărțire a migranților prin cote obligatorii între statele Uniunii Europene, precum și obligarea statelor membre care nu acceptă acest mecanism să plătească amenzi de 250.000 de euro pentru fiecare migrant refuzat.

Conform deciziei Consiliului JAI din 2015, al doilea mecanism de relocarea refugiaților va fi implementat în două etape iar România ar urma să primească în total 6.351 de refugiaţi, dintre care 2.475 de refugiaţi, în primul an și 2.171 în cel de-al doilea an, la care se adaugă 1.705 conveniţi deja prin primul mecanism.

Statele UE care participă la acest mecanism  vor primi câte 6.000 de euro pentru fiecare persoană primită în relocare.

Web-site-urile oficiale ale campaniei sunt: un.org/refugeeday și unhcr.org/refugeeday

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.