Secţiuni » Arii de practică » Business » Piaţa de capital
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Flux informații, Piața de capital

BVB. Cea mai mare valoare a tranzacțiilor de până acum a fost înregistrată în luna mai a competiției Leii BVB

20 iunie 2017 | JURIDICE.ro

Marți, 20 iunie 2017, Dan Groza din Cluj-Napoca a câștigat pentru a doua oară premiul I în competiția Leii BVB, un city break de 3 zile la Londra, Milano sau Praga, premiu oferit de Paravion, potrivit unui comunicat al Bursei de Valori București.

Al doilea loc i-a revenit lui Gheorghe Țuțuianu din București, care a câștigat un smartwatch Fitbit, oferit de Fitbit și iStyle Retail.

Mai a fost luna cea mai activă până în prezent, cu peste 3.500 de tranzacții înregistrate și o valoare estimată a tranzacțiilor de 27 milioane lei. Astfel, de la începutul competiției au fost înregistrate peste 11.000 de tranzacții pe www.leiibvb.ro, cu o valoare totală de aproximativ 75 milioane lei.

Competiția Leii BVB este organizată cu scopul de a implica și a răsplăti investitorii individuali care tranzacționează activ la BVB. A patra extragere din competiția Leii BVB, aferentă tranzacțiilor pentru luna mai, a fost organizată în data de 6 iunie și transmisă live pe pagina de Facebook a BVB.

Dan Groza, 36 de ani, a câștigat un city break în valoare de 1.000 de euro. Este a doua oară când Dan Groza a câștigat primul premiu în competiție, după ce anterior, la tragerea la sorți pentru tranzacțiile realizate în cursul lunii martie, a ocupat tot primul loc. Tranzacția câștigătoare a lunii mai a fost efectuată cu titlurile SIF Moldova (SIF2) prin intermediul BT Capital Partners. Dan Groza este antreprenor și investitor pe piața românească de capital încă din anul 2005.

Dan Groza: Pe termen lung, doar cine investește poate să câștige. Așadar, îi încurajez și pe alți investitori să participe la Leii BVB.”

Câștigătorul locului secund este Gheorghe Țuțuianu (71 de ani), care a câștigat un smartwatch Fitbit Blaze Series oferit de Fitbit și iStyle Retail, cel mai mare lanț de magazine Apple Premium Reseller din Europa Centrală și de Est. El a tranzacționat acțiuni OMV Petrom (SNP), prin intermediul casei de brokeraj Prime Transaction. Gheorghe Țuțuianu este pensionar și investește pe piața de capital din România din anul 2012.

Gheorghe Țuțuianu: „Investesc în companii din sectoarele financiar, bancar, energetic și de utilități. Cred că discuția cu brokerul este întotdeauna benefică, în special pentru investitorii începători. De asemenea, pe aceștia îi îndemn să înceapă cu o sumă modică. Mai departe, trebuie să își construiască o strategie proprie de investiții și să o respecte cu foarte mare disciplină și rigurozitate.”

Leii BVB a început în februarie și se va încheia în noiembrie 2017. În cele 10 luni de concurs, investitorii care au realizat minim o tranzacție și au înregistrat-o pe www.leiibvb.ro vor putea participa la extragerile lunare în care pot câștiga drept premiu un city break într-un oraș faimos din Europa sau smartwatch-uri Fitbit.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică