TOP LEGAL
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Practica neunitară din cadrul aceleiaşi instanţe nu poate constitui obiect al revizuirii
21.06.2017 | Alina MATEI


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că scopul reglementării cazului de revizuire prevăzut de art. 509 alin. 1 pct. 8 C. proc. civ. (hotărâri definitive potrivnice) este cel al respectării principiului autorității de lucru judecat. O astfel de cale de atac nu ar putea fi deturnată într-un apel deghizat, de natură a permite rejudecarea cauzei pentru simplul fapt că există două puncte de vedere diferite asupra aceleiași chestiuni. În speţă, instanţa supremă a considerat că o pretinsă contrarietate între hotărâri definitive ale aceleiași instanțe, pronunțate în cauze similare (iar nu identice), în privința altor părți care sunt în aceeași situație ca și revizuenții, nu îî îndreptăţeşte pe cei din urmă să obțină anularea deciziei instanței de apel, întrucât practica neunitară a instanțelor nu poate fi remediată pe calea unei cereri de revizuire întemeiate pe dispozițiile menţionate. (Decizia nr. 630 din data de 30 martie 2017 pronunţată de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect revizuire)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “ICCJ. Practica neunitară din cadrul aceleiaşi instanţe nu poate constitui obiect al revizuirii”

  1. Pompiliu BOTA spune:

    Castiga la CEDO invocand cauza Tudor Tudor vs Romania si apoi se revizuieste.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate