Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

ANPC. Controale ref. siguranța jucăriilor comercializate direct și online
21.06.2017 | JURIDICE.ro


Marți, 20 iunie 2017, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a anunțat că, în perioada 8-19 mai 2017, a desfășurat o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale privind siguranța jucăriilor, inclusiv la comerțul online, potrivit unui comunicat ANPC.

Astfel:
– au fost verificați 742 de operatori economici, din care 719 cu vânzare directa și 23 cu vânzare online;
– la 536 din cei 742, reprezentând 72,23%, s-au depistat abateri de la prevederile legale;
– s-au aplicat 589 de sancțiuni, din care 286 amenzi contravenționale în valoare de 955.450 lei și 303 avertismente pentru nerespectarea drepturilor consumatorilor;
– s-au dispus 363 de măsuri de oprire temporară de la comercializare pentru nerespectarea cerințelor de marcare/etichetare și informare a consumatorilor, pentru jucării în valoare de 646.822 lei și 16 măsuri de oprire definitivă, pentru nerespectarea cerințelor esențiale de siguranța, pentru jucării în valoare de 13.075 lei, la vânzarea directa și 11 măsuri de remediere (de corectare sau completare a informațiilor conținute de site-urile de publicitate la care s-au depistat abateri), la vânzarea online.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate