Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Inspecția Judiciară. Raport ref. gestionarea dosarelor de mare corupție în 2016
21.06.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 20 iunie 2017, Inspecția Judiciară a publicat un raport privind rezultatul activităţii de monitorizare a dosarelor de mare corupţie, existente pe rolul curţilor de apel şi instanţelor arondate, precum şi al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la nivelul anului 2016.

Analizând datele statistice relevate de monitorizarea dosarelor de mare corupție, a reieșit că  soluționarea acestora se realizează într-un ritm care poate fi considerat adecvat. Această constatare este susținută de faptul că, în cazul a 50% dintre curțile de apel, numărul dosarelor de mare corupție a scăzut comparativ cu anul 2015.

La nivelul ICCJ, s-a constatat o gestionare adecvată a dosarelor de mare corupție aflate pe rolul Secţiei penale şi a Completelor de 5 Judecători, fără a fi identificate situaţii de natură a conduce la temporizarea procedurii. Se impune a fi reţinut că au fost identificate bune practici la nivelul instanţei supreme în materia acordării termenelor de judecată, de natură a contribui în mod eficient la evitarea temporizării procedurilor în cauzele de mare corupţie.

În raport de situatia de fapt care se desprinde din monitorizarea dosarelor de mare coruptie, la nivelul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători s-a apreciat că desfăşurarea activităţii de monitorizare a  acestei categorii de dosare se justifică a fi continuată și în anul 2017, în considerarea rolului preventiv al acestei activităţi.

:: Raportul

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti