JURIDICE FLUX (Ultimele titluri)
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

3 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

MAE. Reuniunea săptămânală a Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

22.06.2017 | JURIDICE.ro

Miercuri, 21 iunie 2017, a avut loc reuniunea săptămânală a Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

În cadrul reuniunii au fost dezbătute, în vederea aprobării, mandatele naționale necesare participării delegațiilor României la reuniunile ministeriale ale Consiliului Uniunii Europene, Reprezentanții ministerelor au informat și au prezentat concluziile în urma participării la Consiliul Afaceri Generale, Consiliul Afaceri Externe, Consiliul ENVI, Consiliul ECOFIN, Consiliul EPSCO și Reuniunea miniştrilor responsabili pentru Politica de Coeziune din statele V4+4.

Totodată, discuțiile au vizat și transpunerea directivelor UE în legislația națională, cu această ocazie fiind prezentată o analiză a stadiului transpunerii în vederea respectării termenelor stabilite, reiterându-se necesitatea evitării eventualelor penalizări, întârzieri sau a procedurilor de infringement.

De asemenea, au fost prezentate măsurile privind cooperarea interministerială pentru pregătirea Președinției române a Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, cu accent pe accelerarea procesului și a măsurilor corespunzătoare pentru pregătirea evenimentului și au fost aduse în discuție ultimele evoluții privind dosarele aflate în dezbatere în cadrul Parlamentului European și a Comisiei Europene, între care și cel referitor la Brexit.


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “MAE. Reuniunea săptămânală a Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene”

 1. MAE foloseste intr-un comunicat oficial sintagma „procedura de infringement”????????????

  Incredibil.

 2. Amelia FARMATHY spune:

  A se vedea, în context, şi conţinutul unora dintre demisiile retrase, respectiv sintagma „membru a Guvernului”.

  Nu vă miraţi, e rezultatul unei selecţii aparent realizată prin „concursuri”, cel puţin în ceea ce-i priveşte pe cei care îşi desfăşoară activitatea în ministere.
  Nu că în administraţia locală lucrurile ar sta mai „aşezat”, cel puţin din perspectiva cunoaşterii limbii române _de care se face mare (ne)caz zilele acestea, în relaţie cu anumite ipotetice negocieri politice_ de către nativii funcţionari.
  Am experineţa citirii cererilor formulate în numele instituţiilor publice şi e atât de elocventă:))))))).

  Cum or lua toţi agramaţii(inclusiv în alte limbi decât cea română), unii dintre ei ajunşi şi miniştii de-a lungul timpului _a devenit deja celebră incapacitatea de a folosi corect „pe care” în loc de „care”, greşeală scuzabilă, eventual, şcolarilor până în clasa a IV-a_ aceste „concursuri”,examinări sau cum s-or mai fi numind ele rămâne un mister…
  Rezultatul e, cu siguranţă, vizibil şi reflectă, din păcate, nivelul mediu general.

  Un votant cu „care”, într-o exprimare greoaie, sincopată, de parcă ar vorbi maghiara, nu româna (apropo de asta, am mai spus-o şi în alte ocazii, liderii maghiarilor vorbesc mult mai bine, decât foarte mulţi dintre liderii celorlalte formaţiuni politice – cu excepţia USR-ului unde oamenii, încă inabili politicieni, sunt totuşi intelectuali dospiţi, nu făcuţi „la grămadă” -, limba română) va vota tot pe unul care e cu „care”.
  Şi cu „care”# vor rămâne… şi, din păcate, VOM rămâne.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan