Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Galaţi. Contrabandă cu produse accizabile. Percheziții domiciliare, reţinere, control judiciar


23 iunie 2017 | Adina GANȚOLEA

UNBR Caut avocat
Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

DIICOT-Galaţi. Contrabandă cu produse accizabile. Percheziții domiciliare, reţinere, control judiciar

La data de 21 iunie 2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Galaţi şi lucrătorii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile (produse din tutun şi energetice).

În acest scop, au fost efectuate un număr de 12 percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale membrilor structurii infracţionale, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate peste 2.000 de pachete de ţigări de contrabandă şi cantitatea de 1.400 litri de combustibil.

De asemenea au fost găsite şi ridicate un număr de 8 autovehicule utilizate pentru realizarea activităţilor de contrabandă.

În urma cercetărilor efectuate au rezultat suspiciuni rezonabile că în cursul lunii septembrie 2016 inculpaţii H. G., C. G. M., F. C. D. şi P. I. M. au constituit un grup infracţional organizat la care ulterior au aderat şi inculpaţii F. G., M. M. şi M. M. C..

Acţionând în cadrul grupului infracţional organizat, în perioada septembrie 2016 – iunie 2017, membrii acestuia au introdus în România din Republica Moldova peste 125.00 litri de produse energetice accizabile (motorină) şi peste 13.000 pachete de ţigări, aceştia procedând la valorificare acestora.

Prin ordonanţele din data de 22 iunie 2017 s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui număr de 6 inculpaţi, faţă de alţi 2 inculpaţi dispunându-se luarea măsurii preventive a controlului judiciar.

Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Sprijinul tehnic a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Adina Ganțolea

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică