« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DNA- Brașov. Înșelăciune. Trimitere în judecată
23.06.2017 | Adina GANȚOLEA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

DNA- Brașov. Înșelăciune. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată a inculpatului S. S., cetățean italian, aflat în stare de deținere, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iunie 2007 – noiembrie 2008, inculpatul S. S., în calitate de administrator al unei societăți comerciale, împreună cu G. A. și S. F., a indus în eroare reprezentanții unei instituții financiare nebancare cu ocazia încheierii a 19 contracte de leasing ce aveau ca obiect autovehicule sau utilaje, în valoare de 2.421.348,94 euro.

Concret, cele trei persoane au înaintat instituției respective mai multe documente falsificate (balanțe, bilanțuri, conturi de profit și pierdere), din care rezulta că societatea pe care o administrau a avut anterior activitate comercială și în perioada încheierii contractelor a încasat venituri, derulând relații comerciale prospere.

Bunurile achiziționate în urma acestor demersuri au fost înstrăinate prin manopere frauduloase (modificarea seriilor de șasiu) înainte de achitarea lor integrală.

Instituția financiară nebancară s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.622.474 euro TVA inclus, reprezentând valoarea capitalului rămas de plată și 1.796.833,44 lei reprezentând contravaloarea facturilor emise și neîncasate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov.

Precizăm că S. F. și G. A. au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție la data de 11 noiembrie 2013, conform comunicatului nr. 993/VIII/3 din 11 noiembrie 2013.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Adina Ganțolea

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD